Nyhet

James Murphy produserer Arcade Fire

Høstens store gjettelek ser nå ut til å ha blitt løst, da sikre kilder bekrefter at det kanadiske indierockbandet samarbeider med den tidligere LCD Soundsystem-frontmannen på sitt kommende album.

Allerede tidlig i september kom de første ryktene om at den tidligere LCD Soundsystem-frontmannen skulle produsere hele eller deler av det kommende Arcade Fire-albumet. Selv har han hele tiden vekslet mellom å hinte med at han jobber sammen med kanadierne, og kategorisk benekte at det foreligger noe samarbeid.

Nå bekrefter derimot kanadiernes manager, Scott Rodger, at Arcade Fire samarbeider med James Murphy i produsentrollen på et par låter på det kommende albumet.

– De gikk i studio med James Murphy på to eller tre låter, samt Mark Dravs, som de har jobbet sammen med i mange år allerede. De skriver for mange låter, noe som er noe av et luksusproblem. Denne gang har de skrevet rundt trettifem låter, noe som minst utgjør to album, sa manageren.

Sist gang Arcade Fire var aktuell med et studioalbum, var da de slapp «The Suburbs» for drøyt to år siden. Den selvsamme anmelder Jeppesen berømmet bandets hunger etter fornyelse.

– Der føyes enda en fasett til det ellers så utfarende og himmelstrebende bandet. For på et album som tekstmessig kretser om ungdomsårenes lengsel etter en verden som viser seg at være håp- og hjerteløs, strør det normalt så tungsindige Montreal-kollektiv om seg med musikalsk varme og optimisme, skrev Jeppesen, og ga plata fem stjerner.

Arcade Fires kommende album har verken fått navn eller offisiell slippdato, men ventes å bli utgitt mot slutten av 2013.

 

ANNONCE