Nyhet

Disaster In The Universe med ny video

Bandet drar ut i rommet og hyller menneskets utforsking av Mars på låten «Curiosity». Sjekk ut videoen her!

Når festivalsommeren 2012 skal oppsummeres, står nok indierockkvintetten Disaster In The Universe igjen som ett av de navnene som både begeistret og forarget i løpet av den hektiske festivalperioden. Musikknettstedet Pitchfork bevitnet deres konsert på dattera til hagen på Grønland under Øya-festivalen, og benyttet likeså godt anledningen til å døpe dem til «verdens verste band». Disaster In The Universe tok det hele likevel med godt humør, og snudde den amerikanske kritikken til noe bra.

GAFFAs Eskil Olaf Vestre var i alle fall ikke så surmaget som den amerikanske korrespondenten, da han bevitnet bandets opptreden på Månefestivalen i Fredrikstad i slutten av juli i år.

– Det er den smittende positiviteten og gleden som sjarmerer sånn med Disaster In The Universe, og som gjør dem til et av Norges aller beste live-band akkurat nå. Og det er ikke rart at de er stolte og glade over spillejobbene i Sverige: Bandet var relativt ukjent inntil til de for få måneder siden plutselig opplevde en eventyrlig positiv oppmerksomhet, som ikke ser ut til å ville ta noen ende. Først vant de Månefestivalen og Hoves bandkonkurranse - Det Store Hoveslaget - i mars, og deretter ble de kåret til Ukens Urørt i mai med den lille hiten «Beach House». De fem gutta fra Oslo, Mosambik og Fredrikstad har høstet mange lovord for sine liveopptredener, og det overrasker ikke at utlandet nå står for tur, skrev Vestre, og konkluderte anmeldelsen med følgende ord:


– Den tropiske og afroinspirerte sounden føltes enda friskere live enn på de to innspilte låtene de har sluppet så langt. Mens «Beach House» og «Natural» i studioutgavene er preget av en synth-sound som har fått mange til å minnes MGMTs tidlige materiale, hadde synthen i stor grad blitt erstattet med en lang rekke organiske instrumenter på Månefestivalen. Afrika-inspirert indiemusikk er kanskje ikke noe nytt, men det er noe ved Disaster In The Universe sin lyd som føles helt særegent og spennende. Dette er en av Norges mest lovende nye talenter, og deres uhøytidelige og sprudlende vesen gjør dem til en sann glede å se live, skrev Vestre, og ga konserten fem stjerner.

Bandet gjorde seg først bemerket med hit-en «Beach House», hvis video ble innspilt i en av bandmedlemmenes leilighet på Sofienberg i Oslo, hvis kjøkken ble fylt til randen med sand. Fullt så støvete tegner det seg ikke å bli på videoen til deres nyeste låt, «Curiosity», men enkelte likhetstrekk finnes det, eksempelvis bandets nærmest allestedsnærværende kroppsmaling.

Som bandet kanskje røper, er låten en hyllest til fartøyet «Curiosity», som i disse dager farter rundt på Mars' overflate på akt etter vann og mikrober, med mål om å snu på hver eneste stein i leting etter livsformer. Kryssklippet med gamle science fiction-filmer og sjonglering med flammer er også denne videoen et morsomt skue, og det er vel heller ikke til å stikke under en stol at selve låten også har et visst hitpotensial.


Se den og bedøm selv:

ANNONCE