Nyhet

Unge norske musikere med opprop

Disaster In The Universe, Razika og AURORA er blant artistene som krever fortgang i saken om båtflyktningene i Middelhavet.

De siste ukene har saken om båtflyktningene i Middelhavet blusset opp i media, og ifølge FNs høykommissær skal 3.500 båtflytkninger ha mistet livet på vei til Europa bare det siste året. Her i landet har regjeringen fått kritikk for manglende vilje til å hjelpe flyktningene.

Bandet Disaster In The Universe (bildet) startet for to dager siden et opprop under parolen "Jeg lar ikke folk drukne", og ifølge NRK har over 50 unge norske artister skrevet under på oppropet så langt.

Blant de som har skrevet under finner vi Razika, AURORA, John Olav Nilsen & Gjengen, Samsaya, Death By Unga Bunga, Elsa & Emilie, Kvelertak, Hanne Hukkelberg og mange mange flere.


Oppropet lyder som følgende:

"Jeg lar ikke folk drukne!

Som medmennesker protesterer vi mot at politikere, både i Norge og i EU, ikke gjør nok for å redde båtflyktningene i Middelhavet. Flyktninghjelpen sier at de trenger folkelig engasjement for å påvirke politikerne. Roman Kent, som overlevde konsentrasjonsleiren i Auschwitz under andre verdenskrig, kalte det for det 11. bud: Du skal ikke være en som ser på!


Jeg lar ikke folk drukne! Jeg står ikke rolig og ser på at denne forferdelige katastrofen bare får fortsette. Jeg krever at politikerne nå forstår hvilket ansvar de har og bevilger mer penger og støtte for å redde menneskene i havsnød.

Vi er bare én, men sammen kan vi bli mange! Sammen kan vi påvirke det som skjer. Vær med og støtt dette oppropet!"

Hittil har over 4.000 mennesker fulgt siden med oppropet på Facebook.


ANNONCE