Nyhet

Alternativ Julekalender: Luke #12

IAMPSYENCEFICTION! Nylig kåret til Ukas Urørt, og ikke et sekund for tidlig for denne gjengen har levert fantastisk musikk i lang lang tid. Superdeilig indie med like deler rusten baryton, eksentrisk knirking og gode melodier.

JULEHILSEN FRA IAMPSYENCEFICTION

I en av de ytterst få julelåtene vi greier å relatere til synger Mariah Carey om at hun har tilsidesatt alle materielle behov og forventninger om estetisk jul. Hun ønsker seg en masse kyss av kjæresten sin som etter forholdene å dømme må være minst langt langt vekke i verden, kanskje i et annet land, et sted. Det kan vi være med på! For vi tror på kjærligheten - og at den er livsviktig - og at hun er ærlig når hun går så langt som å ville fraskrive seg muligheten til å se levende magiske reinsdyr og helst bare vil vente under mistelteinen.

For å trekke tråden litt lengre, er det naturlig å forvente at samme type forventning finnes hos foreldre som venter barn hjem til jul, eller besteforeldre som som venter på å få besøk av familie, eller av sønner og døtre som gleder seg til gjensyn moderlig omtanke og gjenlukt av nostalgisk forventning og trygghet. Og hjemmelagd mat. Til dem som dessverre ikke får innfridd sine slike ønsker; vi ville gjerne delt på den skuffelsen. Virkelig. Vi skjønner at det gjør vondt. Det er enkelt/vanskelig å skulle si at en ikke kan gjøre hele verden til lags, at det som skjer - det skjer, og at noen valg, som noen tar, får uønskede  konsekvenser for folk som i alle tilfeller kun fortjener det beste.


Vi håper at alle dere våger å ønske seg noe. At alle dere som får e-posten med vår julehilsen har forventninger til, og et ønske om, at deres julefeiring skal være en fest for så mange som mulig. Vi håper at livet for en stund kan være et lykkelig sted. Og at dem som ikke får fysisk omtanke blir satt pris på i et begripelig format. Vi tror at bekreftelsen på vår omtanke for hverandre kan være selve livet og at det får oss til å gro inn i en mer harmonisk tilværelse. Til sist håper vi at alle tar seg tid til å fortelle noen som får høre det for sjeldent, at de er elsket.

Vær gode med hverandre.

+ vær så snill, feir med måte.


Aleksander og Fredrik

– iampsyencefiction


ANNONCE