Nyhet

Se Kråkesølvs nye video

Kråkesølv er aktuelle med sitt tredje studioalbum i september, men i mellomtiden kan man sjekke ut den alvorstunge videoen til låten «Sjalusien Som Driv Dæ».

Bodø-bandet Kråkesølv kunne allerede i mai kunngjøre at de var på trappene med et nytt album. Bandets tredje studioalbum komme i september, og første singel ut fra plata var låten «Stødig Som En Bauta».

Nå er nordlendingene klare med nok en låt fra det kommende albumet. Låten har fått navnet «Sjalusien Som Driv Dæ», og er i likhet med videoen til «Stødig Som En Bauta» regissert av Kjartan Nilsen og Bernt Richardsønn Dyrstad. Dyrstad har blitt noe av et femte medlem i Kråkesølv, all den tid han har lagd omslagene til kvartetten, medregnet «Hver Gang Æ Græv» – solodebuten til gitarist Fredrik William Olsen. Videoen til «Stødig Som En Bauta» kunne til en viss grad sies å omhandle myten om Sisyfos, mens deres nye video har en adskillig mørkere overtone. Som en fun fact kan man legge til at videoens grimme og kjolekledde hovedrolle trakteres av Bodø/Glimt-midtstopper og tidligere U17-kaptein Andreas Aakre.

Kråkesølvs forrige skive, «Bomtur Til Jorda», ble spilt inn hos Øystein Grenis Grandsport Studios. Den nye skiva er spilt inn i hjemlige fasiliteter i Store Studio i Bodø. Bak spakene har bandet fått med seg Martin Bowitz. Han ble først kjent som bassist i hardcorebandet The Spectacle, men har i de seneste årene vokst seg til å bli en mer enn habil studioressurs, blant annet har han produsert band som Cold Mailman og Kollwitz.


Samtidig annonserer bandet at de legger ut på en aldri så liten høstturné. Bandet er kjent for sin inkluderende turnévirksomhet. Norgesrundreisen begynner i Alta den 17. oktober, og avsluttes på Hulen i Bergen den 24. november – mellom disse to stedene rekker Kråkesølv å besøke hele fjorten konsertsteder.

Se videoen til «Sjalusien Som Driv Dæ»:


ANNONCE