Nyhet

M83 gjester Oslo

Anthony Gonzalez vender tilbake til Oslo og Sentrum Scene i begynnelsen av november.

Franskmannen slapp sitt seneste album, «Hurry Up, We're Dreaming!», i oktober i fjor. Plata ble jevnt over godt mottatt av kritikerne. GAFFA-anmelder Ras Bolding ble også overbevist av M83s åttitallsfiksering.

– Hvor de fleste andre nåtidige kunstnere med åttitallsreferanser sverger til stilskapende navne som Depeche Mode, New Order, Nick Cave eller Einstürzende Neubauten, har M83 på dette albumet snarere dykket ned i den store tønnen med åttitallspop, fra det man må kalle tunge inspirasjonskilder som eksempelvis Kate Bush og hennes likemenn og -kvinner, som uten tvil av «ekte» betegnes som nær substandard – i hvert fall tror jeg ikke jeg har sett andre nåtidige kunstnere åpenlyst innrømme en fascinasjon for Toto. Og selv om mine smaksløker nok egentlig er glad for det, må jeg samtidig erkjenne, at jeg respekterer ærligheten bag utsagnet, skrev Bolding, og ga plata fire stjerner. Bolding var ikke den eneste som var imponert over Gonzalez – plata havnet også på GAFFAs liste over 2011s beste album.

Gonzalez spilte sist i Oslo på Sentrum Scene den 24. februar i år, og vender tilbake til konsertstedet tirsdag 6. november. Kanskje for å rette opp inntrykket etter forrige gang: GAFFA-redaktør Øyvind Rones var han langt fra imponert over Gonzalez' Oslo-opptreden. Rones vurderte konserten til to stjerner, og spekulerte i om M83 rett og slett bare hadde en dårlig dag på jobben.

– Lite klaffet for M83. Med en lyd som er så stor som det M83 har, så skal det egentlig litt til for å få det til å kjennes ut som lyden imploderer kontinuerlig gjennom en konsert. Tidlig blir det klart at dette nok er det beste vi kommer til å få hva gjelder lyd denne kvelden. Det er også like trist som overraskende at det er nettopp dette som er med på å legge en demper på kvelden, for som regel er det høy kvalitet også på dette punktet på Sentrum Scene. Alt ligger i alle fall til rette for at det burde vært så mye, mye bedre enn det var denne gangen, skrev Rones, og fortsatte:

– Med den katalogen som M83 nå har, så er det ikke akkurat settlisten det var problemer med. Det er når en settliste på dette nivået blir voldtatt på groveste vis at fallhøyden blir større enn man kan tåle.

Billettene til konserten legges ut for salg via Billettservice førstkommende søndag.

ANNONCE