Nyhet

Kanalrock starter i dag

Horten-festivalen Kanalrock betegnes som «årets dugnadsfest» i Vestfold-byen, og arrangeres i år for sjette år på rad.

Punkfestivalen Kanalrock har i løpet av de siste seks årene blitt noe av en institusjon for den lille vestfoldbyen. De som fulgte med på NRK-serien «Brenner – historier fra vårt land» tidligere i år, kunne se ledelsen i den lille festivalen cruise rundt i Hortens gater sammen med programleder Hans Olav Brenner, hvor de blant annet snakket om optimisme og utfordringer i forhold til det å skulle drifte en festival i en liten by. Festivalen ble arrangert for første gang i 1991, og etter noen års opphold, startet den opp igjen i 2007.

På programmet i år står en rekke kjente og mindre kjente – men like fullt spennende – navn.

Vidar og Valentinerne spiller for andre gang på festivalen, med selveste May-Irene Aasen på trommer. Aasen var med på å starte opp Jokke & Valentinerne i 1982. Festivalsjef Ole Kristiansen er begeistret for bookingen.


– Det å se May-Irene spille trommer er stort i seg selv, medgår Kristiansen.

Pønkerne i Pettybone gjør sin første og siste konsert i Norge, da de allerede har annonsert at de legger opp etter sommeren. Landsmennene i Sham 69 kommer også, sammen med svenske Bäddat För Trubbel og danske De Høye Hæle, som markedsfører seg med å være «Danmarks mest-turnerende band». I tillegg kommer et solid knippe norske punkband, som eksempelvis Eskatol, Livstid, Knuste Ruter og Hombre Malo. Jazzrockensemblet Bushman's Revenge opptrer sammen med saksofonist Kjetil Møster.

Det nær legendariske engelske hardcorebandet Discharge skulle etter planen spille, men så seg nødt til å avlyse, men festivalsjef Kristiansen gleder seg over å ha ordnet en erstatter for Discharge. Oslo Ess (bildet) tar nemlig turen for å vise sin respekt til Kjøtt, blant annet ved å rase gjennom låtene fra deres selvtitulerte debututgivelse fra 1980.


– Det blir vanvittig bra å se Oslo Ess spille Kjøtt. Det var synd veldig Discharge avlyste, selvsagt, men Oslo Ess er vel så bra, mener Kristiansen.

ANNONCE