Nyhet

Hanne Kolstø til Iceland Airwaves

Programmet til den islandske bransjefestivalen ble komplettert i dag, med den snart albumaktuelle elektronikaartisten som det ene av tre norske bidrag.

Iceland Airwaves er en årlig musikkfestival som arrangeres i Reykjavik den tredje helgen i oktober. Festivalen er sponset av Icelandair, og ble første gang avholdt i en hangar på småflyplassen i Reykjavik i 1999. Festivalen har siden starten blitt avholdt som en av de mest innflytelsesrike festivalene i Vest-Europa, og var stedet hvor band som The Bravery, Clap Your Hands Say Yeah og The Rapture spilte sine første utenlandskonserter – rett før karrieren deres tok av.

I år arrangeres festivalen fra 31. oktober til 4. november, med et program som i tillegg til islandske navn, også består av et godt knippe internasjonale navn som eksempelvis DIIV, Doldrums, Django Django, Friends, Haim, Kindness og Poliça.

Fra før har GAFFA kunnet melde at Philco Fiction og HighasaKite er klare Reykjavik og Iceland Airwaves, men da festivalen kunngjorde de siste tilskuddene til programmet i år, hadde de også føyd elektronikaartisten Hanne Kolstø til programmet.


Sammen med Cloud Nothings og Heyerdahl figurerer Kolstø i Spot-sidene i GAFFAs septembernummer, hvor hun blant annet snakket om sitt nye album, «Flashblack», som kommer fjortende september. I vårt forrige nummer ble singelen «La-La-La-La Lovesong» plukket ut som én av månedens elleve essensielle. Både videoen til singelen og hennes kommende album betegnes som mørke, også av Kolstø selv.

– Jeg tenkte alltid at plata hørtes nokså euforisk ut, fordi jeg var ganske forelska da jeg skrev låtene til plata. Det var derfor artig å lese tekstene i ettertid og se at de var like forbanna mørke som alt annet jeg har skrevet. Det euforiske ligger kanskje i det mørke, mente Kolstø, som kommer til å innlede islendernes mørketid med sin smektende popelektronika.

Anmelder Linn Strømsborg lot seg imponere over «FlashBlack», som fulgte opp den særdeles godt mottatte «Riot Break».


– Kolstø er en av de mest interessante artistene Norge har å by på for tiden, og jeg håper ikke jeg blir den eneste som går en regntung høst i møte mens jeg nikker til den energiske «Carousel», den nydelige «Sizzly» og andre fengende poplåter på dette albumet, skrev Strømsborg, og ga skiva fem stjerner.

ANNONCE