Nyhet

Dandy rødvinsplikt

Man kan snart ikke regne seg som et skikkelig band med mindre man har sin egen vin, øl eller sprit i disse dager - nå har The Dandy Warhols også slengt seg på trenden.

Motörhead, Kent, Graveyard, Kiss, Pink Floyd, Rolling Stones er blant navnene som har lansert egne merker og varianter av alkohol av forskjellige slag. Enten det går i vin, øl eller sprit, så finner man noe av hvert hvis man roter litt rundt disse. Også her til lands begynner det å ta seg opp, med Satyricon, Fjorden Baby, Ingenting og Seigmen som på ett eller annet tidspunkt har hatt sin egen vin eller øl. Oslobandet Cyrano Armageddon på sin side kjørte alkoholfritt, og slapp sitt forrige album i form av en flaske club soda.

Nå er det uvisst om Courtney Taylor-Taylor har smakt på rødvinen til Sigurd Wongraven eller Lemmy, og i så fall så har den ikke nådd opp til hans høye krav hva gjelder rødvin. Som forklaring på hvorfor han har bestemt seg for å produsere en egen vin sier han at han lenge har savnet en rødvin som passer til sterk mat, og siden ingen andre har laget det enda, så måtte han ta ansvar. Det betyr at Chateau Taylor-Taylor sendes ut på markedet denne uken.

Da GAFFA snakket med The Dandy Warhols i forbindelse med deres ferskeste album, «This Machine», som ble sluppet i april, var det ikke helt uten vinsnakk det heller. Dog da var det mer effektene av vinkonsum som satte preg på samtalen.


– Courtney Taylor-Taylor er sliten. Noen fancy flasker fransk vin av 80-tallsårgang med gode venner og god mat dagen før har sørget for dette. Stemmen på andre siden av røret lar det ikke være noen tvil om tingenes tilstand.

Den gangen gikk det også ut på at bandet følte at det var deres plikt å gjøre det de gjør fordi ingen andre gjør det, og musikken de lager kun finnes fordi ingen andre har tatt ansvar for å lage den.

– Vi gjør det vi gjør fordi ingen andre gjør det. Det er ikke lett, men noen må gjøre den skitne jobben. Vi lager jo bare plater som vi skulle ønske noen andre hadde laget, så vi slapp. Men siden ingen gjør det, så må vi jo bare, ikke sant?


Kanskje Taylor-Taylor til og med har forsøkt å lage en som ikke får han til å bli like groggy dagen derpå, hvem vet. Om vinen kommer til å selges her til lands er også uklart for øyeblikket, men i USA kan man bestille vinen allerede fra førstkommende lørdag. Mer informasjon om Chateau Taylor-Taylor, samt en titt på den lekre etiketten, kan leses her.

ANNONCE