Artikkel

LISTE: Fem sanger vi vil høre Kent spille i 2025

Kent gjenforenes for tre konserter i mars 2025. I den anledning har vi laget en liste med låter vi krysser fingrene for at blir spilt på en av disse eksklusive arrangementene.

Ikke alle band får sjansen til å gjenta sin aller siste spillejobb, så GAFFA har gravd frem fem sanger som ikke ble spilt på den siste konserten 17. desember 2016, men som definitivt bør spilles i mars.

Fem sanger vi håper å se live:

5. Kräm (Så Nära Får Ingen Gå) – Verkligen


En klassiker? Ja! Utmattet? Aldri! Krem er en av de sangene som alltid får indiehjertet til å brenne og virkelig fanger essensen av Kent på sitt beste. Full av tvetydige tekster, trommehinnegjennomtrengende gitarriff og Jockes herlig trekkende stemme – helt klart en klassiker av en grunn.

4. Vals För Satan (Din Vän Pessimisten) – Röd 


Finnes det noe bedre enn å stå i en folkemengde og føle bassen vibrere som et hjerteslag i kroppen? Du slutter å være en individuell person og blir i stedet en stor svett organisme av tusenvis av mennesker som alle svaier i takt til musikken. Det er nok til å konvertere den mest innbitte pessimist til en livsbekreftende konsertelsker.

 


 

3. Saker Man Ser – Isola

Det er ikke så mye annet å si om Saker Man Ser enn at det rett og slett er en jævlig bra sang, fra et utrolig album, og at den virkelig fortjente en obligatorisk setlisteplass på hver eneste Kent-opptreden.


 

2. Klåparen – Du & Jag Döden


Det er obligatorisk å gråte litt når band gjenforenes og det finnes ikke noe bedre lydspor for det enn Klåparen. Ingen annen sang fanger en mislykket kveld bedre, alle forventningene, håpene og knuste drømmene. Denne oser virkelig tenåringsangst -og vi elsker det.

 


1. Frank – Kent

… eller egentlig hvilken som helst sang fra det første selvtitulerte albumet. Da jeg så den siste konserten i 2016, var jeg helt ute av meg av at de ikke spilte en eneste låt fra Kent, som etter manges mening er en av deres beste plater. Det virker åpenbart  at bandet bør vise en liten hyllest til plata som ga dem kjendisstatus, og derfor bør Frank spilles både en og to ganger.


Metalbandet Knogjärn tolker Kent-klassiker

ANNONCE