Artikkel

Da den verdenskjente gitaristen ble skutt på scenen – av en fan

GAFFA.no – alt om musikk!

I spalten Bakspeilet ser vi tilbake på musikkhistoriens kjente og ukjente øyeblikk. Denne gangen en tragisk historie. 

Gitaristen Dimebag Darrell, som spilte i blant annet Pantera og Damageplan, ble skutt og drept under en konsert med sistnevnte i Columbus, Ohio 8. desember 2004.

Det var den 25 år gamle Nathan Gale som løp opp på scenen på nattklubben The Alrosa Villa, og det før bandet i det hele tatt rakk å spille ferdig sin første låt. Gale skjøt gitaristen flere ganger med en pistol og Darrell ble erklært død kort tid etter, 38 år gammel.


Gale fortsatte deretter med å skyte og drepe sikkerhetsvakt Jeffrey "Mayhem" Thompson, som prøvde å avvæpne Nathan med en takling. En nattklubbansatt og en mann blant publikum gjorde også tapre forsøk på å avvæpne mannen, men begge ble drept.

Det var først da politibetjent James Niggemeyer tre minutter senere gikk inn på nattklubben og skjøt drapsmannen i hodet at grusomheten var over. På det tidspunktet hadde Nathan Gale allerede skadet ytterligere tre personer.

Bakgrunnen for handlingen er aldri blitt avklart. Teoriene er at det kan være alt fra at den muligens schizofrene Gale trodde han hadde skrevet alle Panteras tekster, til at han var trist over bandets oppløsning året før. Gale var uansett kjent som en stor fan av Pantera.


De nevnte teoriene er basert på Gales historie om psykiske problemer og funn politiet har gjort etter forbrytelsen.

Darrell Lance Abbott var Dimebag Darrells egentlige navn. Flere musikere som Slipknots Corey Taylor, Eddie Van Halen og Fear Factorys Dino Cazares valgte å komme og hylle ham under en stor minnestund.

Dimebag ble gravlagt sammen med en av Eddie Van Halens gitarer i en kiste designet av bandet Kiss. Dette er fordi han bare noen uker før hans død hadde bedt Eddie Van Halen om en kopi av den spesifikke gitaren som man kan se på baksiden av albumet Van Halen II. «Dime var en original, og bare én original fortjener originalen», sa Eddie Van Halen i begravelsen.


ANNONCE