Artikkel

— Jeg vet at jeg alltid kommer til å provosere visse mennesker

Svenske Tove Lo startet karrieren med å skrive sanger for noen av verdens mest kjente artister. De siste årene har hun selv tatt over poptronen med sine kontroversielle tekster om sex, dop og kjærlighet.

GAFFA har tatt en prat med den festivalklare artisten, som i helgen er å se på Rakettnatt i Tromsø.

Det var etter at hun ga ut låten Habits i 2013 at verden fikk øynene opp for artisten fra Stockholm. Hun har siden den gang tilbakelagt seg tre album og vunnet mange priser for sin musikk. Du har garantert hørt singlene Cool Girl og Talking Body blitt spilt jevnlig på radioen, og begge låtene er godt passert over 250 millioner avspillinger hver på Spotify.

Men hvordan blir man en «cool girl»?


— Gjennom å være motsatt av det sangen sier, ler Tove Lo.

— Våge å være sårbar og ikke la din verden styres av noen som ikke har respekt for deg eller elsker deg. En stor feil vi alle gjør er at vi vil ha kjærlighet fra dem som gir det oss minst.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Silvana Imam på Rakettnatt.


Tove beskriver musikken sin som ærlig pop, og forteller at det er lite som skiller mellom henne som person og henne som artist.

— Men man kan si at artisten i meg drar alle følelsene til det ytterste. Mens jeg som privatperson er litt mer følsom for hvordan det påvirker de rundt meg.

Hun sier også at behovet for å utrykke seg gjennom musikken alltid har vært der så lenge hun kan huske.


— Men jeg hadde ikke god nok selvtillit til det da jeg var yngre, forteller hun.

Kjent for sine feministiske stunt

Er det en annen ting artisten kanskje er like kjent for som musikken sin, er det å skape overskrifter i pressen både i og utenfor Skandinavia. Flashing har blant annet blitt en normal del av hennes sceneshow, og den ene kortfilmen «Fairy Dust», som tar med de seks første låtene på andrealbumet Lady Wood, inneholder en liten onani-sekvens på slutten.


Hvordan kom hele idéen til å lage kortfilmene?

— Det har vært en drøm lenge. Jeg elsker å fortelle historier og lage scenarioer via musikken. Det å lage filmer gir meg en sjanse til å dykke inn i alle aspekter av låten og fortelle mer. Så elsker jeg å prøve meg som skuespiller, og dette gir meg muligheten til å gjøre det også, ler hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Men det er aldri hensikten å provosere noen, ifølge henne selv.


— Jeg vet jeg alltid kommer til å provosere visse mennesker, men sånn er det når man har valgt å utrykke sterke følelser og ta noen steg utenfor boksen. Jeg vet som oftest hvor rammene er, men jeg er ikke alltid enig med dem, sier hun, og forteller at det å være ærlig i tekstene hun skriver er viktig for henne for at det skal føles ut som det er hennes låt.


Tove avslører at det er den svenske popstjerna Robyn som er den artisten som har inspirert henne mest, men hva slags forhold har hun til norsk musikk?

— Det er masse flinke jenter fra Norge, sier hun, og peker spesielt ut Emilie Nicolas, Astrid S og Sigrid. Så er jeg også stor fan av Todd Terje, kan hun fortelle.

LES OGSÅ: Seinabo Sey med etterlengtet oppfølger.


Det blir heller ikke stille fra artisten i kommende tid, som kan fortelle at det allerede er mange nye prosjekter på gang.

— «Blue Lips»-filmen er veldig snart klar og jeg har noen rolige features som også kommer ut i år. Ellers blir det nytt album og ny musikk i 2019, røper hun oppmuntret.

Tove Lo spiller på Rakettnatt i Tromsø i kveld klokken 22:45.


ANNONCE