Nyhet

19 nye navn klare for Roskilde – ett norsk

Queens of the Stone Age, Blur og norske Witch Club Satan er blant de nye navnene.

I dag kunngjorde Roskildefestivalen 19 nye navn til sommerens festival og det norske svartmetallbandet Witch Club Satan er eneste norske i slippet. De føyer seg dermed sammen med Karpe som de to eneste bekreftede norske navnene til Roskildefestivalen 2023.

Witch Club Satan er et feministisk svartmetall-band som har etablert seg i rekordfart og ble en stor snakkis på landets bransjefestivaler, særlig by:Larm-festivalen hvor GAFFAs anmelder motsatte seg den unisone hyllesten med en to-er. Anmeldelsen er en av årets mest leste. 

Bandet har siden den gang også blitt booket til Tons of Rock. 


Blur vender tilbake til Roskilde
20 år etter deres siste konsert på Roskilde vender også britpop-legendene i Blur tilbake med en diskografi stappet med hits som «Song 2», «Girls & Boys» og «Coffee & TV».

Frontmann Damon Albarn har lenge hatt en forkjærlighet for Roskildepublikummet, og har opptrådd under eget navn og med artistprosjektene Gorillaz, Africa Express og The Orchestra of Syrian Musicians. 

Den alltid lekne og sjangerbrytende Albarn trer ut på Orange Scene for 10. gang denne sommeren.


– Blur med Damon Albarn i front innkapsler hva Roskildefestivalen står for: å være i konstant bevegelse og utvikle seg i samarbeid med partnere på et grunnlag alle kan enes om. Roskilde har holdt på det gode forholdet til Albarn siden Blurs første konsert her i 1992, og det er alltid en stor glede og oppleve hva han bringer med seg til Roskilde-publikummet, sier programsjef Anders Wahrén.

Ørkenrock og dirtypop
Fans av gitarbasert rock kan også se frem til gjensyn med Queens of the Stone Age som kommer tilbake til festivalen for 5. gang – med et nytt album i bagasjen.

Svenske Tove Lo som vi nylig intervjuet – kommer også til festivalen med sin dirtypop og et ferskt og kritikerrost album. 

I dag er følgende navn lagt til plakaten for neste års festival:


Blur (UK)
Queens of the Stone Age (US)

Alice Glass (CA)
Japanese Breakfast (US)
Tove Lo (SE)
Tobias Rahim (DK)

Adekunle Gold (NG)
Bala Desejo (BR)
Big Freedia (US)
Debbie Sings (DK)
Ganger (DK)
Ithaca (UK)
Liraz (IR)
Melodi Ghazal (DK)
Nikki Lane (US)
ShaSimone (UK)
Sudan Archives (US)
Villano Antillano (PR)
Witch Club Satan (NO)


 

De 19 nye navnene slutter seg til allerede annonserte artister som Karpe, Burna Boy, Christine and the Queens, Kesi, Denzel Curry og Rina Sawayama.

ANNONCE