x
Greni: Pop Noir

Greni
Pop Noir

Ny Greni i kjent stil

GAFFA

Album / Petroleum Records
Utgivelse site.partials.date_prefix24.03.2017
Anmeldt av
Ellen Lund

Øystein Greni (bildet) har for lengst rukket å bli et kjent navn i musikk-Norge. Frontfiguren i Bigbang har trollbundet mang en kvinnelig HF-student med sine rufsete lange blonde lokker og sitt heftige gitarspill.

LES OGSÅ: De største norske bandene - på Facebook.

Nå har han klippet seg, og lagt bort gitaren etter overtalelse av produsent Tobias Fröberg, som heller ville at Greni skulle la sangferdighetene sine få skinne fremfor å gjemme seg bak instrumentet. Det var unektelig et lurt grep fra produsenten.

Det man skulle likt å vite, er hva Fröberg sa for å overbevise den ellers så bastante Greni om at dette var en god idé.

Sårbar og naken

Resultatet er uansett en tidvis sårbar og naken Greni, noe fjernt fra det vi er vant med. Samtidig er det likevel noe «bigbangsk» over det, og skiva er definitivt noe for Bigbang-fansen, også. Spesielt låter som Dream And Drive, hvor trommene og el-gitaren kommer mer til sin rett enn på andre låter.

Could You Be The One er det også noe veldig «bigbangete» over vokalen til Greni.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sterke gjesteartister

Greni og debuten Pop Noir er med andre ord ikke det nye kruttet, men snarere en litt annen innpakning på noe vi kjenner veldig godt fra før. Men, når den innpakningen inneholder gjesteartister som fantastiske Anne Lise Frøkedal på den altfor fengende Botanical Gardens og Jonas Alaska på sistelåta Sleep, så er det helt ålreit.

Det er noe trygt over skiva. Den bærer med seg en slags stemning av å være hjemme, og blir kanskje litt vel trygg til tider.

LES OGSÅ: Greni annonserer ny singel og soloalbum.

For det føles ikke ut som at det store, nye prosjektet til Greni er så stort og nytt. Det føles heller lite, lunt og kjent. Det var nok ikke det Greni traktet etter, og selv sier han at han forsøkte å lage en plate som Feists Reminder, der hver enkelt sang er helt uangripelig.

Hvorvidt han har fått til det, kan nok diskuteres, men det er en fin skive alt i alt.

BILDESERIE: Bigbang i Oslo Spektrum.


Nyheter, artikler og anmeldelser fra GAFFA