Nyhet

Green Day til Tons of Rock 2025

Et av verdens største band er i dag bekreftet til Tons of Rock. Det legendariske bandet har spilt en sentral rolle i å bringe rocken til et bredere publikum og revitalisere sjangeren på 90-tallet.

Green Day var med på å bygge bro mellom punkens undergrunnsrøtter og den mer kommersielle rockescenen. Uten sammenlikning, men likevel nærliggende å se på er hvordan Tons of Rock som festivalen har gått fra subkultur til folkefest på sine første tiår. Green Days rolle i rockens historie handler om å modernisere sjangeren, uten å gi slipp på dens opprinnelige opprørstrang og sosiale engasjement.  
  
"Wake Me Up When September Ends"

 

- "Det er fantastisk å allerede kunne dele første headliner til 2025, og ikke minst kunne imøtekomme publikums tilbakemeldinger. Green Day har vært I toppen av vårt publikums ønskelister i årevis og at et band slikt kaliber velger Tons of Rock bekrefter statusen festivalen har fått. Å få slippe Green Day til Norge og Tons of Rock den siste dagen i september feires med å skru volumet til 11 og å la "Wake Me Up When September" Ends dundre ut i våre kontorlokaler", sier Jarle Kvåle, bookingansvarlig for Tons of Rock.

 

I anledning slippet har Jarle Kvåle også svart GAFFA på et par spørsmål:


- Hva sitter du igjen med fra årets 10års-jubileum?

2024 var en helt eventyrlig festival. 150 000 glade publikummere, stort sett bra vær og en helt fantastisk stemning.  Bandene skrytte hemningsløst av festivalen og vårt crew gjorde en helt enorm innsats. Nå er vi i gang igjen. Vi har brettet opp ermene og gleder oss til nye eventyr.

Det kan gjerne legges til at vi nettopp la ut en offisiell etterfilm fra årets festival, hvor selveste Metallica ga oss tillatelse til å bruke "Master of the Puppets" (red. opphavsrettmessig) i videoen, - noe som tyder på at de har virkelig hatt noen flotte dager i Oslo og er tydelig glade i norske fansen og festivalen. 


- Dere fortsetter å toppe lista med en løpende rekke helt grandiose bookinger. Hvordan er det for festivalen å følge opp årets suksess med selveste Green Day? 

Å allerede nå kunne slippe en headliner og i tillegg slippe en headliner av et slikt kaliber som Green Day er helt rått. Det sier noe om posisjonen Tons of Rock har fått og dette er et band som publikumet vårt og vi har drømt om i mange år.  Nå ser vi frem til å følge opp dette med mangfoldet av rock og metal band som Tons of Rock skal ha, det kommer snart mere.


- Har du noe ekstra praktisk info til leserne angående billetter og fremtidige slipp? 

Billetter går i salg fredag 4.oktober kl 10.00. Vi er godt i gang med bookingen, men på ingen måte ferdig ennå. Men vi vet at vi har en rekke godtbiter på gang og det å fylle høsten med nye slipp er det beste vi vet.

LES OGSÅ: KONSERTANMELDELSE, TONS OF ROCK 2024, METALLICA - "Ville, vakre og seige Metallica"

ANNONCE