Nyhet

GAFFA ANBEFALER: Ny musikk fra Datarock -frontmann

Sjekk ut den tilhørende live-videoen til "Hotel Chelsea - Chamber Version" nederst i artikkelen<3

Fredrik Saroea gir ut klassiske Datarock-låter i ny innpakning sammen med samtidsensemblet BIT20 Ensemble

Som Saroea selv sier: "Nå har jo Datarock spilt disse originalene live på over 1000 konserter i 36 land på alt fra festivaler som Coachella til små klubber som Jack White sin Blue Basement i London. Med de nedtonede kammerversjonene får låtene helt nytt liv – samtidig som man hører helt andre tidløse kvaliteter i materialet, og ikke minst at solomaterialet mitt egentlig ikke er så ulik grunnstammen i mye av Datarock-katalogen."

Disse kammerversjonene utgjør sammen en EP som skal være oppvarming til det nye soloalbumet Lucid Dream som kommer ut 25. oktober. Et album som blant annet kommer til å inneholde features fra nettopp BIT20, i tillegg til Eirik Glambek Bøe fra Kings of Convenience. EP'en er en fortsettelse av samarbeidet med det anerkjente BIT20 Ensemble som startet med den kritikerroste platen Rona Diaries: the Chamber Versions, Live at the Grieg Hall, Bergen fra 2022. 

Bergenseren er for tiden aktuell i hovedrollen som Woland (selveste satan) på Den Nasjonale Scene i "festspillforestilingen" Mesteren og Margarita av Bulgakov. Her har han også komponert musikken, og har bl.a. med seg Kjetil Traavik Møster fra Datarock i rollen som Azazello.


 

LES OGSÅ: ANMELDESE, DATAROCK - "into the metaverse"

 


 

ANNONCE