Nyhet

Nå kommer en norsk barnebok om Ozzy Osbourne

Den legendariske platebutikken Big Dipper gir ut barnebok om Ozzy Osbourne, tegnet og skrevet av den anerkjente illustratøren Flu Hartberg.

Er du klar for nattahistorier på barnerommet med mørkets fyrste Ozzy Osbourne?

Når en plateforretning med fysiske formater feirer 25 år er det med en anelse av at også en del av kundegruppen begynner å bli voksne. Et grep da er selvsagt å rekruttere nye kunder og gjerne så tidlig som mulig. Nå gjør Big Dipper tiltak for å skape nye kunder, eller kanskje aller helst, forme sine nye kunder. 



-Vi ser hvor møre og lykkelige en liten familie kan bli når den deler disse opplevelsene. Om du ikke er så heldig at du jobber i en platebutikk så har du sikkert sett dem på en festival. Eller på veien hjem, der en oppvakt unge spør og graver om mosh-pits og mikrofontekniske detaljer. Dagen etter er en søndag, og det bærer rett til biblioteket for å finne en god biografi om Ozzy Osbourne som man kan lese sammen. Biblioteket har, i dag, 3 illustrerte biografier for barn om Gro Harlem Brundtland, men ingen om Ozzy, sier Jacob Krogvold, redaktør hos Big Dipper.
 
Historien om Ozzy har alt!
- Ozzy er en dypt fascinerende skapning. Han er superstjernen, klønete, tøff og skummel på samme tid. Synger som en gud, men snakker som en skrøpelig uteligger. Han har en varm og inkluderende karisma, som gjør at han er noe mer enn rockeklisjéen. Da jeg oppdaget Ozzy som 13-åring ble han en slags venn, noe jeg fortsatt tenker på han som, når jeg hører han synge. Historien om Ozzy har alt: Gutten fra enkle kår som erobrer verden. Den store nedturen og veien opp igjen, kjærlighet og genialitet. Det er på tide at neste generasjon tar Den Mørke Prinsen inn i hjertene sine, sier illustratør Flu Hartberg.

Resultatet er en svært leservennlig bok for både høytlesning og konsentrert fordypning. Ingen tema skjermes, og ingen tema utdypes eller tas med forbehold.

- Dette har skjedd, og heldigvis finnes det en Ekerbergslette full av foreldre som gjerne vil forklare hvordan det kunne skje. 

Boka inneholder episoder og oppførsel som det kan være delte meninger om.  Vi tror på at en foresatt med sunn interesse for kunst og kultur vil ha null problemer med å forklare og fortelle om dette. Historien om Ozzy Osbourne er inspirerende, men ikke badet i fornuftens lys.




Dette er en bok som måtte lages fordi det er så mange som trenger den. Slik som Sofies Verden. Dette er ikke Sofies Verden. Jo, dette ER vår Sofies Verden, avslutter Krogvold.

LES OGSÅ- Ozzy Osbourne: Ønsker å si farvel i Birmingham

ANNONCE