Nyhet

Kanye West saksøkt – anklaget for drapstrusler

Kunstneren er anklaget for drapstrusler og spredning av konspirasjonsteorier.

Kanye West er anklaget for å ha truet med å drepe en ansatt og anklaget Kardashian-familien for sexhandel, ifølge et nytt søksmål anlagt i Los Angeles.

The Irish Independent rapporterer at den anonyme ansatte, identifisert som «John Doe», hevder at han ble ansatt av West i desember 2022 som direktør for etterretning for Wests mislykkede presidentkampanje i 2024.

Ifølge søksmålet skal West ha sparket flere høytstående Yeezy-ansatte i mai 2024. Samtidig skal West ha gjennomgått en tannoperasjon der han mottok titantenner og skal ha konsumert store mengder lystgass, noe John Doe hevder kan ha bidratt til hans paranoid og uforutsigbar oppførsel.


I søksmålet heter det at West også ba Doe leie inn privatetterforskere for å følge hans daværende kone, Bianca Censori, under hennes besøk hos familien i Australia.

Kort tid etter fikk Doe en telefon fra en ansatt ved Donda Academy, en privatskole i California som West drev på den tiden. Personen hevdet at barn oppførte seg dårlig på skolen uten at det ble iverksatt tiltak. Da Doe tok opp saken med Yeezys ledelse, skal West selv ha ringt ham og truet med å drepe ham hvis Doe fortalte ham hva han hadde lært.

I tillegg er West anklaget for å ha beordret John Doe til å etterforske Kardashian-familien, som West påsto hadde tilknytning til kriminelle aktiviteter, som sexhandel.


John Doe søker betydelige erstatninger fra West, inkludert tapt lønn, og anklager West og Yeezy LLC for forsettlig og uaktsom påføring av emosjonell nød, samt flere brudd på arbeidslovgivningen.

Verken West, Yeezy, Donda Academy eller Kardashian-familien har kommentert påstandene.

DETALJER: Skilsmisse i gang for Kanye - nytt liv i Japan

ANNONCE