Nyhet

Flere band hopper av metalfestival i USA

Avhoppingen skjedde etter bookingen av den siktede morderen Kyle Rittenhouse.

Flere band har valgt bort Shell Shock II, en metalfestival i Orlando, Florida, etter at arrangørene inviterte Kyle Rittenhouse til å opptre, melder NME.

Festivalen, som arrangeres 19. oktober og samler inn penger til veteraner med PTSD, ble møtt med kritikk da Rittenhouse, kjent for å ha skutt tre personer under en protest i Kenosha i 2020, ble invitert. Rittenhouse ble frikjent for drapsanklagene i 2021 etter å ha hevdet selvforsvar.

Headlining-akten Evergreen Terrace kunngjorde på Facebook-siden sin at de trekker seg fra festivalen på grunn av Rittenhouses invitasjon, og flere andre band, som Southpaw, Let Me Bleed og American Hollow, har fulgt etter.


Bandet skrev: "Vi har alltid støttet veldedighetsarrangementer for veteraner og PTSD-bevissthet, men vi kan ikke delta i et arrangement som gir en påstått drapsmann som Kyle Rittenhouse rom til å utnytte pseudokjendisstatusen sin."

Festivalens arrangører, inkludert Tyler Hoover, har svart på kritikken med å si at de ønsker alle velkommen og at arrangementet ikke diskriminerer noen. Hoover understreket at Shell Shock II er et veldedig arrangement for å støtte veteraner og at Rittenhouse var en av flere personer som tilbød sin støtte til festivalen.


LES OGSÅ: Indie-sanger ble kansellert - nå anklager han journalist for å lyve

ANNONCE