Nyhet

14 nye artister til Trondheim Calling 2025!

Urørt-vinner Anakin Justin og multitalentet Jon Ranes står øverst på andre artistslipp, og er klare for å ta Trondheim med storm. Les om alle 14 artistene nederst i artikkelen.

- Programmet begynner å vokse frem, i år er vi virkelig stolte av sjangerbredden på artistene. Fra jazzete klubb fra Oslo, til country fra Stord til knallhard rock fra Trøndelag, sier Dag Audun Kårtvedt, Bookingansvarlig

Anakin Justin, som spilte Trondheim Calling som en av Juryens Utvalgte i 2023, kommer tilbake til Trondheim etter å ha stukket av med seieren i Urørt-finalen for bare et par uker siden. Det er stor stas for Trondheimfestivalen å se at trøndersk rap fra øverste klasse definitivt har et nasjonalt nedslagsfelt. I en alder av 20, har han dermed blitt hyllet blant de fremste unge lovende, og karrieren går bare en vei.

- Det er virkelig stort å endelig få en vinner av Urørt fra Trøndelag igjen. Anakin Justin har virkelig bevist for Trøndelag og Norge hva han er god for, og da er det ekstremt stas å kunne invitere han tilbake til Trondheim Calling kun to år etter han spilte som Juryens Utvalgte, forklarer en stolt Kårtvedt.


Jon Ranes er kjent fra både bandet UNDERGRUNN, og som skuespiller (bl.a. serien Pørni), og kommer til Trondheim Calling med sitt soloprosjekt. Multitalentet Ranes sitt første soloalbum gikk rett inn på de norske topplistene, og vi gleder oss til han skal få trønderne til å juble.

- Nå ser vi frem til å velge ut Juryens Utvalgte til Trondheim Calling 2025, og ser at søknadsbunken har tippet 500 artister og band - og kvaliteten på de som søker bare øker. Det blir litt av et nåløye å komme gjennom for artistene i demokonkurransen vår i år.

Ny daglig leder er på plass


Vår nye daglige leder Guro Furunes Pettersen tiltrådte sin stilling 1. oktober, og kom rett fra jobben som festival- og bookingsjef i Vinjerock. Det er gjevt å hente inn lederskap fra en av Norges desidert mest spennende og populære festivaler til å lede Trondheim Calling videre. Den nye festivalsjefen er klar for å gønne på:

- Å flytte tilbake til en region med et bugnende kulturtilbud, et felt med brennende engasjement og høyt kompetansenivå er et privilegium. Jeg gleder meg stort til å jobbe sammen med feltet for øvrig, men også med å løfte musikknæringen videre og vise frem at Trondheim og Midt-Norge ikke bare inviterer inn de store navnene - men også er med å skape dem, 

Det å lede en festival 1060 meter over havet krever et eget sett med egenskaper som Midt-Norsk musikknæring kommer til å ha stor nytte av. Furunes Pettersen er også godt kjent med Trøndersk musikknæring og har vært involvert i blant annet Olavsfest, Juba Juba, Pstereo og Trondheim Calling tidligere. Hun tar også med seg viktig kompetanse fra Kulturrom og Norske Kulturarrangører, Oslo World og bredt nettverk fra hele Norge og Norden.


- Det er ekstremt spennende å hoppe tilbake inn i Trondheim Calling og Midt-Norsk musikknæring etter noen år som heiagjeng på utsiden. Festivalen har hatt en markant utvikling og markerer seg ikke bare som essensiell for musikknæringen i vår region, men også nasjonalt gjennom blant annet å løfte frem unike lokale perspektiv og stemmer både fra musikk- og konferansescenene, avslutter hun.

Anakin Justin – Rap/Hiphop – Midt-Norge

Fra Juryens Utvalgte på Trondheim Calling i 2023 til Årets Urørt i 2024. Anakin Justin er av de aller fleste ansett som det mest spennende navnet til å komme ut av Trondheims rapscene de siste årene. Som både låtskriver og produsent, gjør 20-åringen det umulige mulig; Han får trøndersk til å høres sexy ut. Med flere listinger på P3, låter med artister som Tyr og gode anmeldelser i hopetall, er 20-åringen nå klar for å riste hjembyen under Trondheim Calling 2025. Vi gleder oss til å se Anakin Justin tilbake på scenen!


Jon Ranes – Alternativ Pop/Rock – Østlandet

Jon Ranes er et kjent navn for de fleste, enten som musiker i rapgruppa UNDERGRUNN, eller som skuespiller i TV-serien Pørni. Multitalentet Ranes sin første soloalbum gikk rett inn på de norske topplistene, ikke uten grunn. Sammen med bandet sitt “The Heartbreakers” leverer han energiske liveshows publikum sent glemmer. Vi gleder oss til å presentere en artist Norge skal høre mye fra i årene som kommer.

Yndling – Alternativ Pop/Rock – Østlandet


Silje Espevik, Yndling, lager drømmepop av høyeste kvalitet. Med inspirasjon fra artister som Beach House, Men I Trust og Mazzy Star tar Yndling sjangeren videre og gjør den til sin

egen. 2024 ble Yndlings år, etter hennes første internasjonale konsert i New York fikk den unge artisten plateavtale med det amerikanske plateselskapet Spirit Goth. Resultatet ble debut-plata “Mood Booster” som kom ut i august. Med mange radiolistinger og en rekke konserter allerede under beltet er det på tide med Yndling på Trondheim Calling.

Johanna Reine-Nilsen – Viser/Akustisk – Midt-Norge


Vokalist og låtskriver Johanna Reine-Nilsen har gjort seg bemerket for sin store musikalitet, stemme og formidlingsevne. Som student ved jazzlinja i Trondheim har Reine-Nilsen rukket å bli et navn man assosierer med høy kvalitet, og debutskiva “Blue Circle” er intet unntak. Med referanser til Joni Mitchell og Radka Toneff leverer debutalbumet singer songwriter-musikk av ypperste kvalitet.

Tobias Sten – Country/Americana – Vestlandet

21 år gamle Tobias Sten fra Stord har pustet countrymusikk siden han var liten og startet sitt eget countryband allerede som 12-åring – og har opptrådt siden. Tobias lener seg mot singer-songwriter siden av countrymusikken og henter inspirasjon fra Zach Bryan, Jason Isbell og Watchhouse. Med sine personlige tekster om oppvekst på bygda og sterke formidlingsevne er Tobias et friskt pust i norsk musikk, som gir den nye generasjonen en stemme på stordamål i countrymusikken. Med kun to låter ute og massive streamingtall har Tobias Sten bevist at country-sjangeren virkelig er tilbake for fullt. Etter å ha fått med Universal Music på laget ser artisten frem mot sin første EP høsten 2024.


BRÆKKÆKKEL – Punk/Metal – Midt-Norge

Med beinharde riff, brutale vokaler og en trommis som knekker minst 3 par stikker per gig, har Brækkækkel gjort et brak ut fra Trondheims undergrunnsscene. Bandet leverer en salig blanding av hardcore, metal og punk, og har allerede levert imponerende konserter som garanterer for nakkesleng og øresus. Bandet slapp sitt andre album i oktober og ser frem til å slippe enda mer nytt i tiden som kommer.

Stefanos Yowhannes – R&B/Soul – Østlandet


Siden debuten i 2021 har RnB-stjerneskuddet Stefanos Yowhannes imponert stort med sin fløyelsmyke vokal og sitt unike, eklektiske R&B-univers. I løpet av sin korte karriere har Yowhannes rukket å bli spellemannsnominert, spilt på en rekke festivaler og høstet gode anmeldelser fra aviser som NRK P3, Dagsavisen, 730.no og Aftenbladet. Natt & Dag oppsummerer Stefanos Yowhannes best; «Smakfullt mikser han RnB, neo-soul og elektronisk indie, til noe som blir noe helt eget, og helt utrolig bra.»

Why kai – Elektronisk – Østlandet

Why Kai har lusket rundt i Oslos undergrunn siden 2020, og blitt et anerkjent navn i klubbmiljøet. I Why Kais univers møter klubbmusikk akustiske instrumenter, og referanser til jazz og kammermusikk. Musikerne Kai von der Lippe og Elias Tafjord er kjent fra en rekke andre band og leverer den høyeste kvaliteten på all musikk de lager. Why Kais andre plate “Tourist” har rukket å høste gode anmeldelser i både Norge og i utlandet. Blant annet ble albumet plukket ut til Meat of the Week av Huey Morgan på BBC Jazz. Gled deg til sjangerbøyende klubbmusikk.


Myla Mui – Rap/Hiphop – Vestlandet

Myla Mui fra Bergen debuterte som soloartist og slapp i sommer låten “Nokke Sjarm”, som hinter til at kommende EP blir en plate vi skal høre mye av. Sammen med produsent, Eirik Blåsternes, skaper Myla Mui en sound i rap med referanser til soul og RnB. Med hennes sjelfulle stemme og liveerfaring kan vi se frem til en rå konsert under Trondheim Calling.

RABO – Alternativ Pop/Rock – Vestlandet


RABO har brukt de siste årene på å skrive låter for andre i inn- og utlandet – nå er hun omsider klar for å lansere eget prosjekt. Musikken, inspirert av tidløs pop og alt fra 80-tallsikoner som Cindy Lauper til legendariske indierock-band som The Killers, har allerede vekket oppsikt hos musikkbransjen i Norge. Hennes debutsingel er rett rundt hjørnet, og med store trommer, drivende gitarer og en kraftfull vokal, er RABO klar for å ta publikum med storm. Vi gleder oss stort til å se henne spille live for første gang under Trondheim Calling 2025.

Lávre – Folkemusikk/World – Nord-Norge

Lávres musikalske uttrykk er sterkt forankret i den samiske joiketradisjonen. Med gitaren og effektpedaler lager artisten et atmosfærisk men jordnært lydbilde, og publikum inviteres til en reise gjennom ting som ofte er litt gjemt bort under overflaten. Musikken er en spennende kombinasjon av joik, intuitivt gitarspill og tekster som tar utgangspunkt i den rike metaforiske lyrikken som finnes i gamle joiker. Lávre har allerede rukket å få mye oppmerksomhet og har allerede stått på scenen under Øyafestivalen.


2AM-DM – Pop – Østlandet

2AM-DM er Aksel Krystad og Robin Howard fra Oslo. Med bakgrunn fra musikkstudier og mange ulike musikalske prosjekter har duoen allerede før første utgivelse klart å kapre seg en prestisjetung plateavtale med Sony. 2AM-DM har skapt sitt eget musikalske univers hvor de skriver, fremfører og produserer ny-nostalgisk bandpop som sikter rett på følelsessenteret. Med referanser som Coldplay, The Killers og Keane lager duoen musikk som er umulig å ikke like.

GiddyGang - R&B/Soul - Østlandet


GiddyGang & Vuyo har de siste fem årene blitt godt kjent for sine uimotståelige konserter. Deres giddyness har fylt scener som Parkteatret, Munch og Blå. GiddyGang & Vuyo er ikke bare et band – det er et kollektivt hjerteslag som pulserer med hip-hop, soul og jazzvibber. Med strålende konsertanmeldelser fra landet rundt er det tydelig at GiddyGangs musikk treffer folks hjerter. Også spellemanns-juryen fikk øynene opp for bandet, med nominasjon i sjangeren Soul/RnB. Se frem til et band Aftenposten kaller “ Et av landets beste liveband” og som Dagsavisen melder «Liveband av et utrolig format».

dark0wa - Elektronisk - Østlandet

Artist, produsent og DJ dark0wa redefinerer klubbmusikk med en unik blanding av eteriske melodier og intense beats. Lydbildet hennes kombinerer hardtslående kicks, svevende synther og drømmende vokaler - et univers hvor tidlig 2000-talls nostalgi møter moderne elektronika. dark0wa elsker å krysse sjangergrenser og eksperimentere med ulike former for musikk. dark0wa sitt kunstnerskap reflekterer en personlig reise pakket inn i ravekulturen. Med et nytt prosjekt på vei tar hun lytterne enda dypere inn i sitt alternative univers.


LES OGSÅ: GAFFA PÅ TRONDHEIM CALLING 2024 - DAG 1

Sjekk ut Trondheim Callings 2025-spilleliste:

ANNONCE