Nyhet

16 nye artister klare for Trondheim Calling!

"Nedtellingen til Trondheim Calling er for alvor i gang og vi har brukt den siste måneden på å gå gjennom over 400 søknader til årets «Juryens utvalgte». Nivået har vært skyhøyt og det har vært en tøff jobb for demojuryen å få listen ned til de 16 beste artistene som får spille på Trondheim Calling 2024."

Hvert år melder rundt 4-500 artster seg på demokonkurransen «juryens utvalgte», hvor de som blir plukket ut får muligheten til å spille to konserter for å vise seg fram for både publikum og musikkbransje under Trondheim Calling. DeEe har festivalen gjort hvert år siden sin oppstart i 2011. Tidligere demoartister på Trondheim Calling inkluderer navn som: Highasakite, The Fjords, Bokassa, Amanda TenLord, Pom Poko, Brenn., ISÁK, LÜT, Combos, Mall Girl.

«– Kvaliteten på årets søknader har vært skyhøy og nåløyet smalt, men til tross for noen harde diskusjoner i juryen vet jeg vi har endt opp med de beste artistene for året.» sier Dag Audun Kårtvedt, Bookingsjef

Demojuryen har i år bestått av Jon Vu-Yen Nguyen (P3 Urørt), Thale Bratterud Aunaas(Timeout Agency), Mathilde Orlien (Lun musikk/GEMS), Øyvind Rones (Indieseksuell), Stian Nicolaysen (The Orchard/Mutual intentions), Ina Rønning (Studentersamfundet i Trondhjem), Adiele Helen Krüger Arukwe (NRK P3) og Jørgen Norby (Musikkontoret Trondheim).


Kårtvedt fortsetter: «– Selve essensen av Trondheim Calling er å presentere up and coming artister fra Midt-Norge, og resten av landet, og vi er sikre på at dette er artister som skal ta stor plass på de største norske scenene i årene som kommer.» 

Festivalsjef i Trondheim Calling, Eirik Brevik, utdyper:

– «Det er deilig å se at festivalprogrammet begynner å ta form, og at så mange trønderske artister finner sine velfortjente plasser i programmet. Vi opplever også at publikum setter pris på det som slippes, noe som kommer særlig godt til syne gjennom et så langt meget godt billettsalg. Trondheim Calling skal presentere din nye favoriittartist uavhengig av om du liker pop, rock eller andre sjangre – der føler vi at vi har treffer spikeren på hodet i år.»


De 16 nye artistene er følgende:

Agabas, Stine Bogsveen, tre40fire, gaaren, Vrengt, Mathias Angelhus, Museum, Naema, Autonomie, Daniel Obede, Malik, Markella, Maud, Of All Things, ROSA FAENSKAP, RÜ

 


ANNONCE