Nyhet

HØR NÅ: Nick Cave & The Bad Seeds gir ut ny musikk

Nick Cave & The Bad Seeds er tilbake med et nytt album. Wild God, oppfølgeren til Ghosteen, kommer 30. august, og tittellåten er ute nå.

Nick Cave og Warren Ellis, som var med på å lage albumet Carnage i 2021, har nå også laget Wild God, med David Fridmann stående for miksinga. Colin GreenwoodRadioheads bassist og sporadiske Cave-turnerende bandkamerat – og gitarist Luis Almau er oppført som ekstra bidragsytere på plata.

"Det er ikke noe tull med denne plata. Når den treffer, treffer den. Den løfter deg. Den beveger deg. Jeg elsker det med den," sier Cave i en pressemelding, og sier at han håper lytterne vil føle den samme effekten som han selv når han hører musikken.

"Det sprenger høyttaleren, og jeg blir feid med. Det er en komplisert plate, men den er også dypt og gledelig smittende. Det er aldri en masterplan når vi lager en plate. Platene gjenspeiler heller de følelsesmessige tilstandene til forfattere og musikere. hvem som spilte i dem. Når jeg hører på dette, vet jeg ikke, det virker som om vi er fornøyde."


Bandet – Cave, Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos og George Vjestica – skrev og spilte inn Wild God i Miraval Studios i den franske byen Provence og i Soundtree Studios i London.

LES OGSÅ: Nick Cave og Warren Ellis lager musikken til filmen om Amy Winehouse


ANNONCE