Nyhet

VELKOMMEN TIL SPRUT-NICE SHOWCASE-KVELD PÅ ROCKEFELLER

De to nyoppstartede musikkselskapene Bigboy og Tigerstate Records inviterer alle venner og uvenner til festkveld på Rockefeller lørdag 25. mai.

Gjør deg klar for en eksklusiv forsmak på noen av Musikk-Norges kommende favoritter! På scenen stiller Axel Skalstad med band, Kalena, Widmer, Evil Armand, Goofy Geese og Most Likely Marlin. Etter konsertslutt inviteres publikum til fest på Rockefeller-taket, A.K.A leiligheten, med disco-DJ Carl Troye. Kvelden arrangeres i samarbeid med Rockefeller Scene og TimeOut.

LES OGSÅ: INTERVJU: MOST LIKELY MARLIN

OM ARRANGØRENE

Bigboy er et nyoppstartet musikkselskap med ambisjon om å løfte frem ny, norsk musikk.
Med fokus på være en styrkende platform kvinnelige og ikke-binære produsenter styres skuta av fire kvinner med bred erfaring fra musikkbransjen. Bigboy gjør blant annet managementtjenester på vegne av Bendik, Most Likely Marlin, Goofy Geese, Evil
Armand, Sojum Klub og Kalena, i tillegg til å drive musikkstudioet Bigboy Studio i
Bergen. Bigboy


Tigerstate Records er plateselskapet til Oslokollektivet Tigerstate, som både fylte opp
sirkusscenen på Øya og varmet opp for Bigbang året som var. Etter å ha gitt ut sin egen musikk i flere år, har gjengen nå tatt fatt på rollen som plateselskap for prosjekter de selv tror på. Med ‘low stakes, high quality’ som sin maksime, jobber Tigerstate Records med utgangspunkt i at så mye som mulig av all inntjening skal gå til musikerne selv.

OM ARTISTENE

Evil Armand
‘Evil Armand’ er soloprosjektet til gitarist Iver Armand Tandsether, kjent fra prosjekter som Tigerstate, Mall Girl og Vegard & Ivar band. Evil Armand er Avicii, bare med gitar i stedet for datamaskin. Og Norge i stedet for Sverige! Låtene er laget (nesten) så soft som mulig, og handler om å ha bra gjesteartister (features) og catchy instrumentaldeler (drop). Lyden er inspirert av lofi beats to study/ relax to, Alchemist type beats, og taiwansk pop. Dans swing!


Kalena

Kalena (Kaja Malena Håvik) er en norsk sanger og låtskriver basert i Bergen. Siden 2021
har hun laget musikk som den ene halvdelen av det drømmende duoen 'Goofy Geese', men nå øker hun fokuset på å gi ut musikk på egenhånd som Kalena. Hennes første
solosingel 'Why Are We Still' ble utgitt i 2021, og ble kritikerrost av norsk presse og radio.
Mens hun tok en liten pause fra soloutgivelser, har hun medvirket på sanger som
Ramóns "Elsk meg (samme hva)" og Carlos Abrils "Dancing in My Room". Fra og med
2024 gir hun ut musikk på Tigerstate Records.

Widmer


«Widmer» er soloprosjektet til Ferdinand Widmer. I 2015 ga Widmer ut en EP kalt «The Crowd». På dette tidspunktet var han 18 år gammel og hadde nettopp lært å spille gitar. Inspirert av artister som Nick Drake, Rodriguez og Bill Fay, ble det spilt inn i et lite hageskur hjemme hos foreldrene hans på Kolbotn. To år senere ble Widmer et fullt band. Sammen ga de ut et album kalt «Pattern»; dette var toppen av «Widmer». Det har gått nedover siden den gang. Men nå! Widmer er tilbake på sporet, med nye ideer til sanger. Widmer har senket forventningene og gir ut musikk slik det føles riktig. En mer avslappet Widmer for å si det sånn. Dette viser seg også i musikken. Avslappet, melankolsk musikk, med et hint av pop.


Axel Skalstad
Trommeslager Axel Skalstad har i flere år vært å se i band som ‘Krokofant’ og ‘WIZRD’,
hvorav sistnevnte ble Spellemannsnominert i 2023 i kategorien rock. I 2023 mottok
Skalstad Statens kunstnerstipend, og har blant annet brukt året på å spille inn musikk til
sitt eget soloprosjekt. Med seg på laget har han musikere som Lyder Røed, Kit Downes og Petter Eldh, og plata slippes høsten 2024.

Goofy Geese
Goofy Geese er et bergensbasert band med Mats Jøger og Kaja Malena Håvik i spissen.
Inspirasjonen for deres unike musikkuttrykk baserer seg på flere ulike sjangre, blant dem
bossanova og 50-talls pop, men også med velkjente elementer fra indie-verdenen.
I juni 2022 ga de ut sin debut-EP «Bouquet» med låter som havnet på store
internasjonale spillelister som «Chill Vibes», «Fresh Indie Finds» og «Fresh Finds».
Publikummet deres har utvidet seg bemerkelsesverdig det siste året, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Etter flere singelslipp det foregående året, gjør bandet seg klar
for å gi ut sitt debutalbum ‘Gúfigis’ 7. juni.


Most Likely Marlin

Most Likely Marlin er din beste venn fra en tenåringsfilm. Hun ser ut som en alve-
prinsesse, er søt som få på retro skøyter, og dekorerte veggene med Messiplakater på rommet sitt da hun var ung. Musikken hennes er et planetsystem av glitrende, gitardrevet
indie som får hjertet til å hamre. Hun elsker Phoebe Bridgers, minner mer om Clairo, men
høres aller mest ut som seg selv. I en alder av 19 forandret hun offisielt navnet sitt til Malin Isabel ‘Disco’ Guleng, noe moren hennes mente var flaut med mindre hun blir rockestjerne. I mai ble 23-åringen en snakkis på bakgrunn av sin debut på Oslo Indiefest, og lørdag 12. august var Most Likely Marlin klar for sitt store øyeblikk, da hun spilte Øyafestivalen under eget artistnavn -- uten å ha sluppet en eneste låt.

LES MER OG FINN BILLETTER HER!


ANNONCE