Nyhet

Tre under gjennomsnittet høye menn av asiatisk opprinnelse kommer til Pstereo 2024!

Neida, vi mener så klart Tre Små Kinesere! Trondheimsskatten spiller "Hjertemedisin" på Marinen; tretti år etter at albumklassikeren først ble utgitt.

"Endelig skal Kineseran spille på Pstereo for første gang, og da for å framføre Hjertemedisin som er en unik perle av et album," sier festivalsjef i Pstereo Bård Flikke.

Debutalbumet 365 Fri definerte bandets stil, men Hjertemedisin som kom ut fire år senere er enda sterkere. Flere av bandets mest slitesterke låter kommer fra albumet, og deres tre mest strømmede låter er tittellåten «Hjertemedisin», «Agnar Mykle» og ikke minst «Klassebildet». Albumet er både personlig og helhetlig, med en unik sound som ikke passer inn i "viser" eller "rock", men noe helt eget.

"Hjertemedisin var plata hvor vi fant opp oss selv på nytt. Vi følte at det akustiske trioformatet begrensa oss litt, men at det lille formatet fortsatt tiltalte oss. Med halvakustisk gitar og elektrisk piano fikk vi utvidet lydbildet akkurat nok. Og med Kyrre Fritzner som produsent ble vi et sterkere team enn noensinne." - Ulf Risnes


Albumet skal også inn i bokserien "Norske albumklassikere", hvor viktige norske album gjenutgis og får tilhørende bøker skrevet av musikkjournalister. Boken om Hjertemedisin, er skrevet av mangeårig kulturjournalist Ole Jacob Hoel og lanseres på Pstereo. 

"«Hjertemedisin» er en genuin trøndersk klassiker og kanskje et av de beste norske popalbum fra 90-tallet," sier Ole Jacob Hoel. 

Boken gir innblikk i hvordan "Hjertemedisin"-sounden oppstod, historiene bak sangene og dynamikken mellom de originale medlemmene – Ulf Risnes, Øystein Hegge og Baard Slagsvold. Ole Jacob dokumenterer hvordan Trondheims punkmiljø på 80-tallet ledet til Tre Små Kineseres brede appell og kunstneriske topp med "Hjertemedisin".


Målet med bokserien er å dekke det rike mangfoldet i norsk musikkhistorie. Boken om Tre Små Kinesere blir den 56. i serien og vil være mulig å få kjøpt på Pstereo.

Tre Små Kinesere er pop-smeder av internasjonal klasse og med albumet Hjertemedisin fanget de hele landet med deres personlige tekster og fengende melodier, sier Flikke.

GAFFA gleder seg til norsk musikkhistorie med Tre Små Kinesere på Marinen Lørdag 17. August <3


ANNONCE