Nyhet

REKORD: John Lennon gitar solgt for svimlende beløp

12-strengsgitaren som Lennon brukte på Help-albumet har akkurat vært under hammeren

30.500.000 norske kroner. Det endte opp med å bli prisen for John Lennons 12-strengs akustiske Framus Hootenanny-gitar, som han brukte under innspillingen av albumet og filmen Help i 1965.

Gitaren var under hammeren på en auksjon med fokus på musikkminner, som nylig ble holdt over to dager av auksjonshuset Juliens Auctions.

Med den betydelige salgsprisen satte gitaren rekord som den dyreste The Beatles-gitaren som noen gang er solgt. I 2015 gikk Lennons Gibson J160E for 25.2 millioner på auksjon.


"Vi er veldig glade og beæret over å ha satt ny verdensrekord for salg av Lennons tapte Hootenanny-gitar. Denne gitaren er ikke bare et stykke musikkhistorie, den er også et symbol på Lennons varige musikalske arv," sa David Goodman, administrerende direktør ved Julien's Auctions, i en pressemelding - her sitert fra Rolling Stone.

Både John Lennon og George Harrison skal ha brukt gitaren under innspillingen av både Help og oppfølgeren Rubber Soul. I filmen Help sees Lennon spille den i sangen "You've Got To Hide Your Love Away", men den ble også brukt i innspillingen av tittelsporet og flere andre sanger.

LES OGSÅ: Paul McCartneys stjålne bass er funnet – etter 51 år

ANNONCE