Nyhet

BREAKING NEWS: Paul McCartneys stjålne bass er funnet – etter 51 år

Paul McCartneys favorittbass forsvant for 51 år siden. Søndag fikk han den endelig tilbake.

Verdensstjernen Paul McCartney kjøpte Höfner 500/1 elektrisk bass i 1961 for £30. På begynnelsen av 60-tallet brukte han jevnlig bassen på scenen, men den forsvant da The Beatles splittet opp, ifølge BBC.

Paul og hans gode gamle Höfner
Paul og hans gode gamle Höfner

Etter 51 år er bassen funnet på loftet til en Sussex-mann, takket være «Lost Bass» – prosjektet startet etter at Höfner startet en global leteaksjon i fjor høst. Bassen, kjent for å ha blitt brukt i hits som "Love Me Do" og "She Loves Yo"u, ble hentet fra mannens loft i slutten av september i fjor og ble deretter bekreftet av eksperter som ekte.


"– Gitaren har blitt autentisert av Höfner og Paul er utrolig takknemlig for alle involverte," sier McCartneys talsperson.

Selv om bassen var komplett og hadde sin originale koffert, trenger den noen reparasjoner for å kunne spilles igjen. Bassen har ennå ikke blitt vurdert for verdi, men ifølge «Lost Bass»-teamet tror de at den kan overstige verdien av den dyreste gitaren som noen gang er solgt – en Kurt Cobain-gitar som solgte for rekordhøye seks millioner dollar på auksjon i 2020.

John Lennons stjålne gitar solgte for over to millioner dollar da den ble gjenfunnet etter et halvt århundre.


ANNONCE