Nyhet

MOSS-FESTIVALEN LYSE NETTER 2024 LANSERER ÅRETS PROGRAM

6-7-8-9 juni arrangeres LYSE NETTER for femte gang i Møllebyen i Moss. Programmet består av et bredt spekter av musikalske uttrykk, men også av litteratur, visuell kunst og performancekunst.

Er du klar for en musikk-weekend i idylliske, historiske og intime Møllebyen i Moss – med Jeløya som nabo og Munchs nærvær som bakteppe? Med pensjonert mosselukt og en omsider fungerende follotunnel har Oslo S blitt disse små 30 minutter unna (!) og du kan også tøffe deg så og si helt inn i festivalområdet med snekke, yacht eller robåt, eller bo over elva på nyetablerte Hotel Riviera. Festivalen arrangeres av indie-kulturhuset House of Foundation og Emil Nikolaisens studio i samarbeid med gode venner i nærområdet. 

Illustratør: Bendik Kaltenborn.
Illustratør: Bendik Kaltenborn.

 


Lyse Netter er et gedigent lappeteppe av artister og kulturpersonligheter fra hele Norge og den store verden, som møtes under fredstegn. Brosteinsgata – lille Henrich Gerners gate – knytter såvel lokale mossinger som verdenstjerner sammen. Her går gamle og unge sammen. Barnebarn og legender som inspirerer hverandre – i fortid og for framtid. Fargerik musikkglede og romantisk, uortodokst fellesskap. På tross og tvers av rare generasjoner, på kryss og tvers av sosiale lag. Ja – også stiller verdenskjente Michelin-kokker med pop-up restauranter – ikke bare for dem med tykk lommebok.


Det er forsommer og junihelg i Møllebyen, Moss ... Hit kommer bl.a rytmen og legenden bak Iggy Pop sin klassiker «Lust for Life», som i tillegg til en eksklusiv Europa-konsert også tilbyr lokale kids og musikere en aldri så liten masterclass – tips og triks, og du vil garantert se en rekke kjente og kjære musikere som publikum og som frivillige hender. Dette lager vi sammen. Spesielt for helgen og Lyse Netter er et knippe eksklusive konstellasjoner som settes opp.

Internasjonale artister skal for anledningen sammen øve inn et program – kun for denne
helgen. Et brasiliansk ikon kommer ens ærend fra Rio, det ryktes om en helt spesiell delegasjon fra det franske hoff, med overraskelser fra UK, USA og hele det europeiske kontinent. Dessuten er Moss’ stolthet; Welds «Crown Imperial Song» 30 år, og dette skal feires med live remix, kor og disco.


Det blir djs, artistsamtaler og kunst i alle krinkler og kroker, konserter i Heilmannparken- og i kroken utenfor House of Foundation, inne i den sagnomsuste Audiaturbokhandelen, på Ålen bar, på Fossen Bar og Bistro, alt dette mens Berlin Berghainsk techno pumper inne på klubben, på gamle Gjenbruket. Du trenger knapt 3 minutter på å gå fra den ene siden til den andre av denne lille, litt annerledes Hakkebakkeskogen. Og du kan være sikker på at en god kardemommelov står sterkt, tradisjonen tro. Som en sympatisk nabo så entusiastisk utbrøt: «Aner ikke hva det er, men jeg kommer!»

LES MER OM PROGRAMMET OG TIDENE HER!

ANNONCE