Nyhet

Tidligere Red Hot Chili Peppers-gitarist saksøkt for dødsulykke

Familien til offeret mener de har viktige bevis mot musikeren

Josh Klinghoffer blir saksøkt av familien til 47 år gamle Israel Sanchez, som ble drept 18. mars 2024, da han krysset et fotgjengerfelt og ble påkjørt av Klinghoffers bil. Det er det Pitchfork skriver. Anklagene fra familien lyder «urettmessig død», som kan minne om hva på norsk kalles «uaktsomt drap». «Urettmessig død» krever ikke at en straffbar handling er begått, og sakene føres derfor som en sivil rettergang, mens «uaktsomt drap» i Norge er straffbart, og behandles derfor i strafferetten.

Familien til den avdøde tror at Josh Klinghoffer brukte mobiltelefonen sin mens han svingte til venstre i SUV-en sin og slo Israel Sanchez, som krysset veien til fots i et fotgjengerfelt. 47 år gamle Sanchez døde senere av skadene, og ifølge familien ble gitaristen aldri arrestert i forbindelse med hendelsen. Familien mener også at de har videomateriale der de kan bevise at Klinghoffer sitter med telefonen mens han kjører bilen.

Josh Klinghoffer var gitarist i Red Hot Chili Peppers fra 2009 til 2019 som "midlertidig innhopper" for sin kollega John Frusciante. I 2012 ble 32 år gamle Klinghoffer innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame som en del av Red Hot Chili Peppers, noe som gjorde ham til det yngste medlemmet av rockens hall of fame på dette tidspunktet.


Ifølge det amerikanske mediet Pitchfork kaller Klinghoffers advokat dødsfallet for en «tragisk hendelse» og legger til at Klinghoffer forsøkte å hjelpe Israel Sanchez:

"Etter at bilen traff fotgjengeren, stoppet Josh umiddelbart kjøretøyet, ringte 911 og ventet til politiet og ambulansen kom. Han samarbeidet fullt ut med trafikketterforskningen," sa advokat Andrew B. Brettler.

Etter sin tid som gitarist i Red Hot Chili Peppers har Josh Klinghoffer også spilt med Pearl Jam og Jane's Addiction.


LES OGSÅ: Big Thief-medlem forlater bandet

ANNONCE