Nyhet

Red Hot Chili Peppers gir ut nytt album denne våren – hør fersk singel

GAFFA.no – alt om musikk!

Albumet Unlimited Love er på gata 1. april.

Los Angeles' funkrockeband Red Hot Chili Peppers har nettopp annonsert at de slipper albumet Unlimited Love 1. april. De har også nettopp sluppet sin første singel, «Black Summer», og en tilhørende musikkvideo – se den under.

Albumet blir gruppens 12. album siden den selvtitulerte debuten i 1984, det første siden The Getaway fra 2016 og det første siden gitaristen John Frusciante kom tilbake til bandet i 2019 etter å ha vært ute i ti år. Det siste Red Hot Chili Peppers-albumet Frusciante dukket opp på var dobbeltalbumet Stadium Arcadium fra 2006. Han var også ute av gruppen fra 1992-1998, hvor han ble erstattet av Dave Navarro.


I en pressemelding om det nye albumet, sitert av Pitchfork, uttaler bandet:

– Vårt eneste mål er å gå oss vill i musikken. Vi (John, Anthony, Chad og Flea) har brukt tusenvis av timer sammen og hver for oss på å skjerpe håndverket vårt og vise det til hverandre slik at vi kunne lage det beste albumet vi kunne. Antennene våre er innstilt på det guddommelige kosmos; vi var bare så forbanna takknemlige for å være i et rom sammen og prøve å bli bedre igjen. Vi har brukt dager, uker og måneder på å lytte til hverandre, komponere, jamme fritt og ordne frukten av disse jammene med stor omhu og hensikt. Lydene, rytmene, vibrasjonene, tekstene og melodiene fengslet oss.

Bandet skal på Europaturné i sommer, men kommer ikke til Norge.


Unlimited Love tracklist:

1. Black Summer

2. Here Ever After


3. Aquatic Mouth Dance

4. Not The One

5. Poster Child


6. The Great Apes

7. It’s Only Natural

8. She’s A Lover


9. These Are The Ways

10. Whatchu Thinkin’

11. Bastards of Light


12. White Braids & Pillow Chair

13. One Way Traffic

14. Veronica


15. Let ‘Em Cry

16. The Heavy Wing

17. Tangelo


Se musikkvideoen til den nye singelen her:

ANNONCE