Nyhet

LYTT: Primal Scream slipper ny singel - fra kommende album

Primal Scream, kanskje best kjent for albumet Screamadelica fra 1991, er tilbake med en ny singel, Love Insurrection, fra det kommende albumet Come Ahead, deres første på åtte år.

I 2016 ga Primal Scream ut studioalbumet Chaosmosis som GAFFA-anmelder Alexander Pettersson beskrev som at bandet var "tilbake i det trygge hjørnet av hjemmet."

"More Light fra 2013 var noe av et comeback-album for et tidligere vaklende rockeband. Skotske Primal Scream så ut til å ha blitt eldre og endelig funnet tilbake til gleden ved å spille og skrive. Så hvordan unngår et band å falle tilbake i negative mønstre ? En oppskrift kan være forankring i kjente miljøer."

Han beskrev hvordan bandet musikalsk har en tendens til å lene seg mot en slags rød tråd på platene.


"Screamadelica med sine acid house-vibber og gospelkor, XTRMNTR med sin hardkokte elektro og Give Out But Don't Give Up med sin kompromissløse The Rolling Stones-rock. Så hvor står Chaosmosis? Selv om det ikke er helt enkelt å svare på, kan vi oppgi at plata praktiserer en ganske jevn distribusjon av elektronikk og rock – en desidert mer lettfordøyelig blanding enn tilfellet var med dens mer eksperimentelle forgjenger More Light.»

Han beskrev det som at det føltes litt mer identitetsløst enn forgjengeren, mens bandet hadde unngått å falle i den mørke gropen de hadde vært i i et tiår da Chaosmosis kom ut.

Hvis vi spoler åtte år frem til 2024, er det på tide at den funkduftende singelen "Love Insurrection" byr på den første smakebiten fra det kommende albumet Come Ahead. Frontmann Bobby Gillespie beskriver albumets røde tråd som konflikt, enten intern eller ekstern, til NME. Han beskriver at det er en håpefullhet på albumet samtidig som det også utforsker den verste siden av menneskets natur.


 

Det kommende albumet, som slippes 8. november, er produsert av David Holmes og vil bestå av elleve låter. Ifølge pressemeldingen ble tekstene skrevet før musikken.

Låtlista til Come Ahead:

1. Ready To Go Home
2. Love Insurrection
3. Heal Yourself
4. Innocent Money
5. Melancholy Man
6. Love Ain’t Enough
7. Circus Of Life
8. False Flags
9. Deep Dark Waters
10. The Centre Cannot Hold
11. Settler’s Blues


LES OGSÅ: GAFFA kårer 80-tallets beste låter – 30-16. plass

ANNONCE