Nyhet

SONIC YOUTH: Kim Gordon klar med nytt soloalbum – hør første singel her

Det 70 år gamle støyrockikonet er klar med et andre album under eget navn i mars

Det har nå gått mer enn førti år siden det kjente støyrockbandet Sonic Youth kom sammen i New York City og begynte å spille inn debutalbumet Confusion is Sex (1983). Bandet gikk hver til sitt i 2011, og siden den gang har både Thurston Moore og Kim Gordon satset på solokarrierer.

I 2019 slapp Gordon sitt første album under eget navn, No Home Record – og nå er den nå 70 år gamle støypioneren klar med en oppfølging i form av albumet The Collective. Albumet slippes 8. mars og følges opp av en mindre turné til seks amerikanske byer i mars.

Albumet kan allerede forhåndsvises i form av singelen «Bye Bye», som er ute nå og er akkompagnert av en musikkvideo av Clara Balzary – anerkjent 35 år gammel fotograf og datter av Red Hot Chili Peppers bassist Flea.


Kim Gordon publiserte sin anerkjente selvbiografi Girl in a Band i 2015..

"Denne spennende og annerledes selvbiografi er unik. Kim Gordon har et skarpt intellekt og et minne som, sammen med en følelse av beskrivelse av godt observerte detaljer, hele tiden leverer fine vinkler på materialet hun får pusset opp i boken," bemerket GAFFAs anmelder i forbindelse med utgivelsen av i 2016.


ANNONCE