Nyhet

Thurston Moore har spilt inn sitt første techno-album

GAFFA.no - alt om musikk.

Ny sjanger for den tidligere Sonic Youth-frontmannen?

Thurston Moore (bildet) har tidligere slengt med leppa mot elektronisk musikk, ifølge Pitchfork. Blant annet skal han ha kalt techno-sjangeren for «hjernedød plastikkmusikk» da han gjestet musikkbibelens «Over/Under»-segment, før han hentet seg inn igjen med å si at han faktisk liker en del av musikken, og at han gjerne skulle sett at den ble diskutert i mer akademiske termer enn «musikk for tullinger som liker å snorte kokain og forsøker å få seg et ligg».

LES OGSÅ: Arctic Monkeys spiller inn nytt album.


Nå viser det seg at Moore faktisk har spilt inn et helt album i sjangeren. Under en podcast for Talkhouse hvor han snakker med Tyler Pope i LCD Soundsystem forteller han om innspillingene.

Artikkelen fortsetter under podcasten.


Han sier imidlertid ganske klart ifra om at han ikke ønsker å gi ut dette albumet under eget navn, fordi han ikke vil at lytteren skal komme inn med fordommer basert på hans navn - og tidligere musikalske utspill.

«This insufferable idiot just made a techno record?’ Forget about it!», spøker han i samtalen.

LES OGSÅ: Intervju med Laurie Anderson.


Thurston Moore slapp tidligere i år albumet Rock N Roll Consciousness. GAFFA møtte gitaristen og sangeren til intervju i forbindelse med slippet og da snakket han også ut om sine følelser for hjemlandet USA etter at Donald Trump hadde tatt over presidentembetet.

— Jeg elsker landet mitt, men det gjør meg trist. Det har jo blitt tatt over av noen som rett og slett er manifestasjonen av hate speech! Jeg kjenner på en indre konflikt: På den ene siden føler jeg at dette er et sted jeg virkelig ikke vil være i nærheten av, og på den andre siden skulle jeg gjerne være til stede og skapt opposisjon.

Hele intervjuet kan leses her.


ANNONCE