Nyhet

Derfor kuttet Thurston Moore ut Chelsea Light Moving

Skylder på gærne fans.

Etter at Sonic Youth ble oppløst i 2011 startet Thurston Moore (bildet) raskt opp prosjektet Chelsea Light Moving, som også ga ut et selvtitulert album i 2013. Men etter flere runder med konserter - også i Norge - ble bandet oppløst i det stille.

Nå avslører den ikoniske støyrockeren grunnen til dette i et nytt intervju med avisen The Boston Globe. Ifølge Moore skulle Chelsea Light Moving holde en lav profil, og spilte derfor på mindre konsertscener enn det han hadde vært vant til med Sonic Youth. Dette hadde både sine fordeler og ulemper, og en av ulempene var gærne fans.

— Da jeg turnerte med Chelsea Light Moving ønsket jeg at det skulle være et prosjekt - ikke et soloband. Det var ikke en stor tanke bak det, og jeg ba folk om å ikke bruke navnet mitt når de reklamerte for konsertene. Jeg ville at vi skulle være et band som kom fra ingenting. Men jeg ble lei av det fordi vi spilte på små steder og i kjellere hvor det ikke var noen sperrer, og siden jeg har en høy offentlig profil etter alle årene i Sonic Youth betydde det at gale folk bare kunne komme bort til meg og oppføre seg som gæringer.


For tiden turnerer Moore under eget navn med sitt Thurston Moore Band, og i november spiller han både i Stavanger, Bergen og Oslo. Disse konsertene er dog satt opp på relativt intime scener som Folken, Landmark og John Dee, så vi får bare håpe norske fans klarer å oppføre seg som folk.

Hør Thurston Moore med Speak To The Wild her:


ANNONCE