Nyhet

Nick Cave avslører sine tre favorittuttrykk

Sjette år på rad gir Cave gjennomtenkte svar på alle mulige spørsmål i sin egen postkasse.

Postkassen "The Red Hand-files" startet som en del av Nick Caves sorgbearbeiding etter tenåringssønnen Arthurs død i 2015, og har siden blitt en viktig del av den nå 66 år gamle australske rockestjernens allsidige arbeid.

I et av de siste postkassesvarene - datert desember '23 - avslører den artikulerte rockepoeten hvilke tre språklige uttrykk han er mest glad i. Og kommer selvfølgelig med en lang og gjennomtenkt forklaring på hvorfor akkurat «når det er sagt», «på den andre siden» og «men» er hans tre favoritt-svinger.

"Jeg liker alle tre begrepene fordi de anerkjenner ett synspunkt, men samtidig gir plass til et annet; de setter opp et stabiliserende motargument," forklarer Cave og utdyper:


"Det er ellers noe som ikke er spesielt verdsatt i vår tids kultur, det er upopulært på sosiale medier, der den foretrukne valutaen er demonstrativ, voldelig forargelse. "Når det er sagt" er den slitsomme fienden til disse trendene, som tar luft ut av polarisering, selvrettferdighet, intoleranse og hybris," skriver Cave og legger til:

«Disse tre små ordene gir overbevisningen dens følelse av medmenneskelighet og hindrer den i å stivne til en strenghet med skylapper, som igjen serveres. «Når det er sagt» er forutsetningen for empati, det er evnen til å se og forstå den andre. side, for å vise at vi har den nødvendige viljen til å imøtekomme to motstridende ideer på samme tid."

Vis mann!


ANNONCE