Nyhet

Dua Lipa oppfordrer til våpenhvile i Gaza og oppfordrer verdens ledere til å handle

I et intervju med Rolling Stone snakker Dua Lipa åpenhjertig om følelsene sine angående Israel-Hamas-krigene, og hvorfor hun har vært så aktivt pro-palestinsk i årevis.

I oktober 2023 skapte Dua Lipa - sammen med stjerner som Ayo Edebiri, Jennifer Lopez og Melissa Barrera - overskrifter etter å ha signert et åpent brev til president Joe Biden, hvor hun krevde våpenhvile i Gaza.

Nå uttrykker Dua Lipa igjen sin holdning til Israel-Hamas-krigene.

I et intervju med Rolling Stone 16. januar, blir Dua Lipa ærlig om følelsene sine rundt Israel-Hamas-krigen, og hvorfor hun har vært så aktivt pro-palestinsk i årevis.


"– Følelsene mine for fordrevne er veldig ekte og rå, og det er et vanskelig tema å snakke om," sier hun blant annet.

«Jeg har det vanskelig med hvert eneste israelske liv du har mistet, og det som skjedde 7. oktober. Vi må se på hvor mange uskyldige mennesker du har drept i Gaza, og hvor mange uskyldige sivile som fortsatt går tapt ", fortsetter hun.

I tillegg kommer hun med en pille til verdenslederne.


"Det er bare ikke nok verdensledere som står opp og snakker opp om den humanitære krisen som skjer, og om den humanitære våpenhvilen som bør skje."

Dua Lipa sier også i intervjuet at hun har et behov for å si fra – ikke bare på grunn av den humanitære krisen – men også på grunn av sin familiehistorie.

"Min eksistens er ganske politisk i seg selv, på grunn av det faktum at jeg bodde i London, fordi foreldrene mine rømte fra krigene."


«Jeg føler med folk som må forlate hjemmene sine. Fra min erfaring med å være i Kosovo og forstå hva krig gjør, er det ingen som virkelig ønsker å forlate hjemmet sitt. De gjør det for beskyttelse, for å redde familien sin, for å passe på menneskene rundt dem – den slags, for et bedre liv. Så jeg føler meg nær det."

ANNONCE