Nyhet

Til tross kontroverser: Siste albumet til Kanye West gjøre det stort

Til tross for antisemittiske uttalelser er rapperen fortsatt nummer én i store deler av verden

Alle 16 sangene på Kanye West og Ty Dolla $igns nye album Vultures 1 treffer hitlistene over hele verden akkurat nå, til tross for at albumet har fått "mer enn positive anmeldelser".

Det kan ikke unngås at Kanye West ofte, og spesielt de siste årene, har kommet med noen kontroversielle, inkludert antisemittiske uttalelser, og mange liker ham ikke av samme grunn. Dette endrer imidlertid ikke på at hans siste album Vultures 1 har gått rett inn på førsteplass på listene – ikke bare i USA, men i store deler av verden, inkludert Norge.

Albumet har imidlertid fått mange lunkne anmeldelser og har foreløpig 51 poeng av 100 på nettstedet metacritic.com, som overvåker anmeldelser i en rekke store internasjonale medier og beregner et gjennomsnitt av disse. 51 poeng tilsvarer gjennomsnittlige anmeldelser. Flere av Wests tidligere album, ikke minst My Beautiful Dark Twisted Fantasy fra 2010, har fått mye bedre mottakelse.


Vultures 1, som ble utgitt 10. februar, har blitt tildelt to stjerner av GAFFA, som beskriver albumet som «The stripped bones of what was once a trembling great talent».

Vultures 1 er det første felles studioalbumet med Kanye West og sangeren Ty Dolla Sign, samlet kjent som ¥$. I GAFFAs anmeldelse av albumet bemerkes det imidlertid at Ty Dolla Sign ikke gjør noen større tilstedeværelse på albumet:

"(...)Vi kan også være ærlige og innse at sistnevnte egentlig ikke er mer enn et trofast, om enn anonymt, innslag på albumet".


Med albumet Vultures 1 legger West til totalt 16 debuter til Billboards topp 100, noe som gjør den kjente rapperen til den sjette mest debuterende artisten på listen, bak Drake og Taylor Swift. West har nå debutert på Billboards topp 100 totalt 157 ganger, og med albumets topplassering er West nummer én på albumlisten for 11. gang, og passerer dermed den amerikanske rapperen Eminem.

Du kan si mye om den kjente rapperen – og kanskje til og med argumentere for at West, med sine kontroversielle uttalelser, kan være en musiker som du kanskje til og med må velge å «Cancle»? GAFFAs egen sjefredaktør (DK) har filosofert rundt fenomenet.

Men uansett hva man synes om mannen bak, er det et faktum at albumet hans nå er en stor hit – også her hjemme.


ANNONCE