Nyhet

GAFFA sjekker inn med Gåte før MGP-finalen

Gåte svarte GAFFA på noen kjappe spørsmål forkant av kveldens store finale.

Tidlig denne uken gikk MGP-finalistene i Gåte ut med nyheten om at de har valgt å skrive om teksten på sin bidragslåt i forkant av den norske finalen. I går lanserte de den nye versjonen av låta, som også fremføres for første gang i Trondheim Spektrum under kveldens finale.

Gåtes MGP-bidrag, Ulveham, er storfavoritt blant spillselskap og mange MGP-tilhengere i inn- og utland og der bandet har latt seg inspirere av en gammel kulokk samt tekstlinjene fra en ca 1000 år gammel middelalderballade.

«For Gåte er der viktig å bevare og videreføre elementene fra tradisjonell norsk folklore og folkemusikk. Det er et speil fra fortiden som forteller oss noe dypere om hvem vi er som et folk og hva som binder sammen i et fellesskap. Vårt ønske er at disse historiene og tradisjonene blir representert i moderne popkultur, som MGP er et strålende eksempel på», sier frontdame i bandet, Gunnhild Sundli.


SE VIDEOEN TIL DEN NYE VERSJONEN AV ULVEHAM HER:

Gratulerer masse med finaleplassen! Hvordan føles det i forkant av kveldens store begivenhet? 
Tusen takk! Det føles helt fantastisk. Surrealistisk faktisk. Mange følelser! Mest av alt fantastisk. 
Dere postet nylig et innlegg hvor dere viste til at GAFFA for et par måneder siden påpekte at dere er som skapt for MGP, og kunne "vinne hele dritten" (før noen visste at dere skulle delta). Innrømmer dere at det var GAFFA som 100% inspirerte årets kommende MGP-seier?
Det stemmer, er dere tankelesere? Det håper vi, vi vil jo gjerne vinne! Hehe, vi kan si det slik! 
Fester GÅTE med MÅTE?
GÅTE fester definitivt med MÅTE.... i trøndersk målestokk.
Hvordan blir 2024- sånn utenom MGP?
Det blir variert! Mye jobbing med nytt materiale, vi spiller konsert på Rockefeller 22. mars og spiller på flere festivaler! Så har vi noen hemmelige planer vi ikke kan røpe. 
ANNONCE