Nyhet

Gåte stakk av med seieren i MGP

Folkrockbandet Gåte vant i kveld den norske finalen i MGP, og er dermed klare for den internasjonale finalen i Malmö 11. mai 2024!

"Det er helt fantastisk å se all støtten vi og Ulveham har fått! Tusen takk for at dere stemte på oss! Vår misjon har alltid vært å kaste lys over de rike skattene av folklore og tradisjonsmusikk som vi sitter på her i Norge, og dette gir oss de beste muligheter til å vise dem frem for verden!"

Med en fengslende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock, ble låta Ulveham raskt kronet til hovedfavoritt av norsk presse. Gunnhild Sundlis kraftfulle vokal og en fengslende liveopptreden, har utløst et skred av positive tilbakemeldinger fra hele verden.

Gjennom 25 år har Gåte etablert seg som en nasjonalskatt i norsk musikkliv med sin banebrytende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock.


Den kritikerroste gruppen tok en 12-års pause før de gjorde et etterlengtet comeback i 2017, der de igjen opplevde enorm suksess. 

Bandet tolker og formidler tradisjonelle folkesanger på et vis som gjør dem tilgjengelige og aktuelle for stadig nye generasjoner av lyttere.

 


ANNONCE