Nyhet

GAFFA Anbefaler - Uke 42

Denne uken har GAFFA fem norske nyutgitte norske låter på menyen.

Shake our Heads - Krissy Mary

En deilig semi-americana singer/songwriter sang fra en helt rå sangerinne med Stevie Nicks-aktig utstråling. Den fremtredende vokal-mixen er så ujålete at den nesten blir flat, men det funker helt perfekt når hun har såpass stålkontroll over en helt eksepsjonell vibrato. Et lydbilde fullt av folk-elementer, midt i blinken for du som elsker First Aid Kit og The Lumineers


The Sun - Malin Pettersen

Forrige uke slapp spellemann-vinner og tidligere Idol-deltager, Malin Pettersen, sitt nye album: Trouble Finding Words. Etter at hun på sine to tidligere utgivelser har vært mer fokusert på et Country-aktig uttrykk, er hun på sin nye skive langt mindre sjangerbundet (til tross for en Dolly Parton-aktig klang og tidvise innslag av slide-gitar). Favoritten min på plata er låta «The Sun». Det jazzete hissige trommebrekket i starten høres ut som noe tatt ut av en scene fra storfilmen Whiplash. Old school quirkysynths gir en kul stemning over sangen, akkompagnert av en tilsvarende wacky refreng-gitar med mye overdrive. Malin Pettersen føles her (og på resten av albumet) som en hakket mer moden og utforskende Marit Larsen anno 2023.


La deg gå - Vioma

Vi lever i en Post-PinkPantheress musikkverdenen hvor Jersey-style, basert på up-tempo og hardtslående klubb-beats, har blitt et større og større fenomen innad Pop og RnB. Vinneren av årets stjerneskudd under by:Larm, Swank Mami, er blant annet et nasjonalt eksempel på musikere som lar seg inspirere av den dagsaktuelle sjangeren. Vioma henter tilsynelatende inspirasjon fra denne musikkscenen, og presterer kunsten å gjøre dette på grovt vis på morstunge. En spretten låt med hissige beats over nedpå romantiske bekjennelser. 


Pretty Sad One - Janos

Den nye norske pop-gruppa, Janos, beveger seg innad det samme synth-baserte semi 80talls-lydbildet som igangsatte Donkeyboys rise to fame for rundt 15 år siden. Klissete vokaler og vapour-wave ish stemninger laget for alle som savner en norsk variant av The 1975.


Hamløypar - Gåte

Den første låten på den nye EP’en fra de norske hardrock-folkemusikerne i Gåte er fullspekket av episke gitarer, eventyr-aktig stemning og munnharpe-spilling av høyeste kvalitet. Norge hadde vunnet hele dritten om vi hadde stilt med dette til et fullpakka sceneshow fullt av skogs-elementer og dansende huldere på MGP-finalen. Vokalisten Gunnhild Sundli fremstår med overbevisning som en heksete prestinne med samme attitude som Islandske kollega Bjørk. En perfekt blanding av nasjonalstemning og energifull rock and roll. 


ANNONCE