Nyhet

Sufjan Stevens rammet av sjelden sykdom: "Kan ikke gå"

Den amerikanske indieartisten Sufjan Stevens har blitt rammet av en sjelden nevrologisk sykdom. I et innlegg på sosiale medier forteller han om sin siste tid på sykehus.

Sufjan Stevens sier i en uttalelse på sosiale medier at han er i bedring etter en sjelden nevrologisk sykdom kalt Guillain-Barrés syndrom (GBS), som har tatt bort hans evne til å gå. Indieartisten skriver at han har vært innlagt på sykehus i flere uker, men forventet å bli frisk.

«Siste måned våknet jeg en morgen og kunne ikke gå», skriver Stevens. "Hendene, armene og bena mine var nummen og kriblet, og jeg hadde ingen styrke, ingen følelse, ingen bevegelighet."

Musikeren skriver at broren kjørte ham til legevakten og at nevrologene diagnostiserte ham med den autoimmune sykdommen, som kan gi muskelsvakhet og lammelser. Han ble behandlet med immunglobulin-infusjoner, som han beskriver som effektive, og ble til slutt overført til rehabilitering for intensiv fysioterapi, og merket at de fleste med tilstanden lærer å gå igjen innen et år.


«Legene mine gjorde alt for å holde meg i live og stabilisere tilstanden min», skriver Stevens. "Jeg skylder dem livet mitt." Stevens er aktuell med albumet Javelin, som slippes neste måned. Han understreker at helsen hans har hindret ham i å delta i albumets promotering.

"Jeg er bare i min andre uke med rehabilitering, men det går veldig bra og jeg jobber veldig hardt for å komme meg på beina igjen," sier han. "Jeg er fast bestemt på å bli bedre, jeg er ved godt mot og er omgitt av et veldig godt lag."


ANNONCE