Nyhet

RØYK OG DAMP: Det legendariske rockebandet Grateful Dead lanserer en ny serie med røykeverktøy

San Francisco-bandet har lansert en ny serie med vaporizers og glass-bongs for cannabis-elskende fans

I California har medisinsk cannabis vært lovlig siden 1996 – og de siste syv årene også til rekreasjonsbruk, det vil si for nytelse.

Nå har et av den amerikanske statens mest legendariske rockeband lansert en ny serie med røykeverktøy i samarbeid med selskapet Grenco, som er ledende innen både glasspiper og vaporizers for inntak av den euforiske planten.

I takt med den økende bevisstheten om tobakkens mangfoldige skadevirkninger, har forbruk av cannabis – eller gryte, om du vil – ved å bruke en vaporizer fått mye større innpass de siste årene, ikke minst i USA. I et intervju med Uncut tilbake i 2015 sa den røykeelskende countrylegenden Willie Nelson for eksempel at han hadde gått over til å bruke en vaporizer i stedet for å røyke på tradisjonell måte.


The Grateful Dead ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i 1967 og etablerte seg i årene etter som et av den progressive, amerikanske rockescenens mest fremtredende navn. Frontmann Jerry Garcia gikk bort i 1995, men dette har ikke hindret andre medlemmer i å føre arven videre i forskjellige konstellasjoner.

I fjor ga Warner Music ut et seksstjerners livealbum fra gruppens Europa-turné i 1972, akkurat som kollega Bob Dylan har hyllet Grateful Dead på sin siste turné ved å spille utvalgte coverspor fra deres bakkatalog.


"Vi kunne ikke vært mer begeistret for å endelig realisere denne drømmen med Grateful Dead," sier Chris Folkerts, administrerende direktør i Grenco Science - her sitert fra PR Newswire - og utdyper:

"Vi har jobbet mot dette i over ti år, og det er en sann ære å lage produkter for deres dedikerte fans. The Grateful Deads musikk har beveget seg på tvers av generasjoner og berørt så mange liv, inkludert mitt eget. Jeg oppdaget bandet først da jeg var 16, og i dag, som pappa, får jeg nyte musikken med min egen familie. Mine favorittmorgener er når vi spiller Dead på full guffe og danser rundt på kjøkkenet."

Mens flere amerikanske stater og noen europeiske land har lempet cannabislovgivningen de siste årene, er planten fortsatt ulovlig her.


ANNONCE