Nyhet

Den første store festivalen fyller 50 år

Flere av artistene fra 1967 tilbake på scenen.

Mange regner Monterey Pop Festival som den første store rockefestivalen. 50 år senere var flere av artistene fra 1967 tilbake på scenen.

Jack Johnson, Norah Jones, My Morning Jacket (bildet) var blant dem folk fikk se ved byen Monterey i California. I tillegg dukket bassisten Phil Lesh fra Grateful Dead opp som en påminnelse om det legendariske bandets opptreden i 1967.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Bergenfest.


— Jeg håper det får fram de gode følelsene, du vet, fred og kjærlighet for den spesifikke plassen, sa Norah Jones til Rolling Stone.

Sangeren Eric Burdon var også en av dem som deltok på den opprinnelige festivalen i California for 50 år siden med The Animals. Både vokalist og band, men med en annen besetning, var på plass under Monterey International Pop Festival i helgen.

Det samme var organisten og vokalisten Booker T. Jones, som spilte med soul- og r&b-giganten Otis Redding tilbake i 1967.


LES OGSÅ: MØ er klar for årets største gratiskonsert.

Monterey var festivalen der et stort amerikansk publikum for første gang fikk se artister som Jimi Hendrix, The Who, Ravi Shankar og Otis Redding.

Mange ser på festivalen som begynnelsen på det sosiale fenomenet «Summer of Love».


(©NTB)

ANNONCE