Nyhet

Nick Cave råder ung fan: "To egenskaper som vil forbedre livet ditt enormt"

Den australske artisten Nick Cave svarer en ung fan om hvordan hun kan berike sitt pågående sabbatsår.

20 år gamle El fra Frankfurt, Tyskland, har spurt via Nick Caves blogg Red Hand Files hvordan man kan finne en hensikt i «denne merkelige og midlertidige verden». "Jeg er 20 år gammel, nylig uteksaminert og midt i sabbatsperioden, og jeg synes det er meningsløst å gjøre noe i denne merkelige og midlertidige verdenen som går så sterkt mot verdiene mine på alle måter," begynte meldingen hennes.

"Jeg tror jeg snakker for en hel generasjon her. Jeg spør med den største beundring, hva ville du gjort i min/vår situasjon?" Nick Cave svarte El, og oppsummerte at hun burde søke ydmykhet og nysgjerrighet for å få mest mulig ut av fritiden sin fra å studere eller jobbe. "Du har rett når du beskriver verden som 'rar og flyktig' - det er virkelig et merkelig og dypt mystisk sted, i konstant forandring," begynte Cave.

"Men dette er ikke et nytt fenomen, vår verden har ikke bare nylig blitt merkelig og flyktig, den har vært slik siden den ble opprettet, og den vil fortsette å være slik til slutten - gåtefull og i stadig endring."


"Det samme kan sies om våre verdier, de kan også være flyktige og stadig skiftende. Hvis min erfaring er noe å gå etter, kan verdiene du holder hellige nå endre seg og være veldig forskjellige fra de du har ti år fra nå av – og nesten ugjenkjennelig sammenlignet med de du har når du når de senere årene."

Bad Seeds-sangeren fortsetter og forklarer problemet med å ta råd fra eldre mennesker.

"Du kan også finne ut at noen av verdiene du nå har som ubestridelige sannheter, vil bli betraktet med mistenksomhet, ja til og med forakt, av generasjonene som kommer etter deg - en ydmykende erkjennelse hvis det noen gang har vært en. Det var en gang, for eksempel eldre mennesker som ga råd til yngre mennesker en tillitsvekkende verdi for alle, men i dag blir det noen ganger sett på en helt annen måte."


"Allikevel, El, du spurte og så til spørsmålet! – Hva du og din generasjon kan gjøre for å leve meningsfylte liv i en merkelig og midlertidig verden som ikke deler verdiene dine. Jeg vil ikke et sekund foreslå at du endrer verdiene dine , fordi selv om verdier utvikler seg og vokser, er de til enhver tid en definerende del av vår natur og avgjørende for utviklingen av verden. Mitt forslag vil i stedet være å søke to kvaliteter som vil forbedre livet ditt enormt."

Nick Cave tror at ydmykhet og nysgjerrighet vil berike livet hennes.

"Den første er ydmykhet. Ydmykhet innebærer en forståelse av at verden ikke er delt inn i gode og dårlige mennesker, men snarere består av alle slags individer, hver formet på sin egen måte, hver fast i den felles menneskelige kampen og hver med evnen til å gjøre både forferdelige og vakre ting. Hvis vi virkelig forstår og erkjenner at vi alle er ufullkomne vesener, finner vi ut at vi blir mer tolerante og aksepterer andres feil, og verden fremstår som mindre uenig, mindre isolerende, mindre truende. "


"Den andre egenskapen er nysgjerrighet. Hvis vi ser med nysgjerrighet på mennesker som ikke deler verdiene våre, blir de interessante i stedet for truende. Etter hvert som jeg har blitt eldre, har jeg lært at verden og menneskene i den er overraskende nok interessant, og jo mer du ser og lytter, jo mer interessante blir de. Å dyrke et spørrende sinn, hvor samtale er det primære verktøyet, beriker forholdet vårt til verden. Å snakke med noen som jeg kanskje er uenig med er, har jeg innsett , en av livets store gleder."

Han avslutter sitt råd med følgende ord:

"El, mitt råd er da å prøve å bruke mer ydmykhet og nysgjerrighet - disse egenskapene har en mykgjørende effekt på våre til tider ufleksible og isolerende verdisystemer. De gjør oss i stand til å forbli tro mot vårt midlertidige jeg, men samtidig være lekne i våre møter med denne merkelige og stadig skiftende verden."


Nick Cave har blitt kjent for sin digitale spørsmålsboks der han samhandler med fansen. De siste månedene har han lagt ut svar på spørsmål om kunstig intelligens og det å ha transpersoner blant fansen.

ANNONCE