Nyhet

Grammy-nominert Björk ute med visuelt slående musikkvideo

Björk slutter aldri å utforske grensene for hva det vil si å være musiker. I anledning hennes nye album "Fossora" er hun nå ute med en musikkvideo som både visuelt og musikalsk står trygt i sin annerledeshet.

Islandsk multi-instrumentalist, moteikon, skuespiller og kunst-idol Björk delte nettopp en ny animasjonsvideo for låten "Victimhood", regissert av Gabríela Friðriksdóttir og Pierre-Alain Giraud. Videoen er en forlengelse av verdenen Björk skapte for det siste albumet sitt "Fossora", og ble debutert på hennes Cornucopia-forestilling på Altice Arena i Lisboa fredag ​​kveld.

I presseskrivet står det at "Victimhood" diskuterer jungianske arketyper av selvmedlidenhet, offer og matriarkalsk omsorg, innenfor en melankolsk komposisjon som sakte utfolder seg over taggete elektronikk, tåkehornsklarinetter og lagdelte vokalharmonier.


Regissør Gabríela Friðriksdóttir forteller;

«Jeg ble helt fascinert av sangen. Jeg kunne ikke glemme det, jeg hadde noen drømmer om det også. Det var en dyp forbindelse fra første gang jeg hørte det. Sangen tar for seg ting som jeg ofte tenker på, den handler om selvmedlidenhet og hvor latterlig du var eller hvor morsom du var i en situasjon, eller på et merkelig sted hvor du hadde det vanskelig, og så ser du deg selv. I stedet for å peke på noen andre hele tiden, er det så fint å gjenoppdage seg selv."

Björk fortsetter;


"Jeg, i likhet med så mange andre kvinner, har en slags illusjon av meg selv som optimist. Det er vanskeligere å fange halen av selvmedlidenhet for en optimist. Noen ganger blir det kvinnenes rolle, i vanskelige situasjoner å ta på seg katarsis og følelsesmessig arbeid, og hvis det er noen mørke skygger eller krefter i en situasjon, vil vi konvertere det til en slags god energi, på vegne av andre familiemedlemmer. Vi tar oss av det så andre ikke trenger å gjøre det. Det er en merkelig type offer-hatt også, man velger å gjøre det, ingen ber deg direkte om det."

"Victimhood" er hentet fra Björks Grammy-nominerte album "Fossora" (- også kåret til et av The New York Times’ og Pitchforks album of the Year).


ANNONCE