Nyhet

Gaffa anbefaler - Uke 36

Her er ny musikk du kan skryte på deg å ha oppdaget selv, så vennene dine kan misunne deg for hvor kul og cutting-edge up2date du er på den norske musikkfronten. I denne omgang er det mer fokus på nasjonale artister av typen up and coming som virkelig er all that jazz (/rock/hiphop/indie/pop..)

Drømme for evig - Skov

"En dose selvransakelse og en pakke tyggis" står det i bioen til Oslobandet Skov. Denne erklæringen hinter tilsynelatende om nøktern musikk pakket inn i beskjeden poetisk ærlighet. Hvis det er poenget så fortjener gjengen å ta seg selv litt mer høytidelig. "Drømme for evig" er like groovy som den er behagelig nedpå, pyntet med semi-spooky west-side synths. Vokalen er drømmende (hehe) myk og varm - med et aldri så lite påfallende preg av DumDum Boys sine noe mindre rocka 90-talls låter. Oppfatter også noen av de samme vibesene som fra Ekkolodds siste album.

Man kan sjekke ut gutta live på Dunk i Oslo 13. Oktober!


NOBEL - Lugaren, MÅKE, Unge Kilo

Lugaren er et atypisk hiphop-kollektiv bestående av gutter og jenter av geografisk opphav spredt utover landet - med en merkbart særegen vri på normer innad sjangeren. Til tross for at gjengen våger å utfordre så er det ingen tvil på at de kvalitetsmessig holder et like merkbart høyt nivå av musikalsk kvalitet. Det er en sannelig en balansekunst å skildre politiske temaer med hiphop/rap som medium. Er man ikke skarp nok med pennen og delivery kan man ende opp med et preachy Jahn Bøhler-esque preg. Her lider ikke MÅKE og Unge Kilo noe nød. På 1 minutt og 22 sekunder (!) rekker NOBEL å få frem hvordan et nobelpris-utdelende land som "ikke liker å skyte" tjener fett på å selge våpen. Et skikkelig pønkbass-ballespark av en hiphop-låt.

Feel For You - Magnus Bechmann


Er med ydmykhet jeg må velge å trosse vår forrige redaktør slæsj min personlige venn og mentor, Gaffa-Geir <3 I fjor så erklærte Gaffa Norge begrepet som dødt, etter å over lenger tid ha blitt brukt uvørent løst av late musikkjournalister. Men... Når det kommer til artister som dette så blir det i mine øyne alt for anstrengt å bruke noe annet beskrivende sjangerbegrep enn nettopp Indie.

Feel For You er et funky, plingplongete indie-anthem med herlige Bombay Bycycle Club-aktige gitarer. Bechmanns norwenglish er som alltid med på å forsterke en allerede tilstedeværende gutteaktig sjarm.

The Wind is a Horse - Ane Bjerkan


Nord-trønderske singer/songwriter, Ane Bjerkan har laget en svevende og eksperimenterende låt om kjærlighetssorg. "The Wind is a Horse" er et opus bestående av vakker perkusjon, xylophon, synths, fele og lap-steele gitar satt sammen på fantastisk vis. Tuva Hellum Marschhäuser fra Tuvaband er med på å bidra til magien med deilige vokaler. 

When You're Gone I'll Be Gone - Orions Belte, Louien

Dette er kanskje et tips som faller litt utenfor "Up And Coming", nå som musikkbransjen begynner å bli godt kjent med det jazzete pop/rock-bandet Orions Belte, bestående av medlemmer knyttet til blant annet Young Dreams, Odd Nordstoga og Great News. Det er ikke uten grunn at dette er musikk som festivalsjefer liker å stå tilfreds og vippe på tærne til. Setter du pris på   klassisk 70talls-rock produksjoner og sommerlige lydlandskap, så er dette låten for deg. Man kan også glede seg over den sårbare vokalen til Louien som er med på å skape en ekstra musikalsk dimensjon for det ellers instrumentalistiske bandet.  


 

ANNONCE