Nyhet

ALT HAR EN ENDE: The 1975 tar en pause på ubestemt tid etter turné

Bandets konsert i Norge neste vår kan bli den siste på lenge

Var du en av  de som fikk tak i billetter til The 1975s kommende konsert i Oslo Spektrum 7. mars neste år, var du heldig.

Nylig kunngjorde forsanger Matthew Healy at bandet vil ta en pause på ubestemt tid etter at deres pågående "Still... at Their Very Best"-turné avsluttes i slutten av mars 2024.

Kunngjøringen kom da The 1975 spilte en konsert i Sacramento, California tirsdag kveld: "Vi går på en ubestemt pause etter denne turneen, så det er fantastisk å ha dere her i kveld," sa Healy til publikum under konserten. Det er det Pitchfork skriver.


1975 starter den europeiske etappen av deres turné i februar i Storbritannia. Deretter turnerer de land som Spania, Frankrike og Nederland, før de senere treffer Danmark og resten av Skandinavia.

De siste årene har The 1975 vært i medias søkelys for flere oppsiktsvekkende hendelser under konsertene deres. Senest i juli delte forsanger Healy og bandets bassist et protesterende kyss under en festivalkonsert i Malaysia. Kysset var imidlertid i strid med landets lover mot homofili og førte til at The 1975 ble utestengt fra hovedstaden Kuala Lumpur og senere saksøkt av artister og leverandører til festivalen.

ANNONCE