Nyhet

The Northern Belle slipper låt og annonserer album

I dag slapp The Northern Belle «Astral Plane»: en vakker og svevende ballade om døden og hva som skjer etter, blant annet inspirert av den legendariske folk-sangeren Judee Sill. Med dette annonseres også det kommende albumet, Bats in the Attic, som slippes 8. mars.

The Northern Belle platedebuterte i 2015. Men, det var andrealbumet Blinding Blue Neon (2018) som ble nominert til Spellemannprisen - der bandet spilte på utdelingen.

Tredjealbumet We Wither, We Bloom (2020) fikk også betydelig medfart da det ble lansert internasjonalt og derav ble hyllet av tungvektere som Popmatters, American Songwriter og NPR: All Songs Considered. Coveren av Sufjan Stevens’ «Chicago» fra The Women in Me (2021), spilt inn med Darling West, Ida Jenshus, Louien, Malin Pettersen og Signe Marie Rustad ga bandet oppmerksomhet som resulterte i en opptreden hos Lindmo på NRK.

I presseskrivet står det følgende om det kommende albumet "Bats in the Attic": "Bandet har lekt seg i studio, og er fortsatt lett gjenkjennelige med sin smarte folk og americana-inspirerte pop, ispedd vakre harmonier, pedal steel og hardingfele. Med seg i studio har de også hatt Snorre Kiil Saga (Karpe) på bass og Solveig Wang (Fieh, Nothing Personal) på tangenter. Marcus Forsgren har produsert albumet, mens bandet selv er co-produsenter"


Hør "Astral Plane" her: 

ANNONCE