Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste liveanbefalinger denne uka.

Denne uka skjer det mye spennende på konsertscener rundt omkring i landet.

Radiohead skal spille sine første konserter i Norge på seksten år, Bob Hund skal spille en sjelden intimkonsert på Postkontoret på Tøyen i Oslo og Primus gjester Sentrum Scene. Blant annet. Siden disse konsertene allerede er utsolgt, er de ikke med på anbefalingslisten vår – men vi gleder oss selvsagt også enormt til disse konsertene.


Denne uka anbefaler vi blant annet Ladehammerfestivalen i Trondheim, Oddnose Festival på Nesoddtangen og The Afghan Whighs (bildet) på Vulkan Arena i Oslo.

LES OGSÅ: 50.000 på minnekonsert i Manchester.

Se full liste nedenfor.


Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].

Northern Belle: Last Train, Oslo, 7. juni

I januar i år fikk The Northern Belle æren av å åpne Oslo Konserthus sitt nye studio i Lille sal. Konserten ble filmet av Oslo Sessions, og bandet hadde invitert med seg en rekke gjester fra americana-Norge, som Mari Kreken (Darling West), Malin Pettersen (Lucky Lips) og Live Miranda Solberg (Rattlers/Silver Lining).


Resultatet av konserten er blant annet det ferske livealbumet Live at Oslo Konserthus som slippes på Vestkyst Records førstkommende fredag, og det er dette som skal feires på Last Train på onsdag. Konsertopptaket inneholder låter fra debutalbumet, diverse singler og noen utvalgte covere.

Kjøp billetter i døren.


Francis And The Lights: Parkteatret, Oslo, 7. juni

Francis And The Lights er bandet til artist, produsent og låtskriver Francis Farewell Starlite, som er kjent for sine mange samarbeid med blant andre Drake, Kanye West, Frank Ocean, Justin Vernon og Chance the Rapper.

Francis slapp i fjor høst debutalbumet Farewell, Starlite! etter en pen rekke selvutgitte EP-er som strekker seg helt tilbake til 2007. Flere av låtene på albumet er co-produsert av norske Cashmere Cat, mens profiler som Benny Blanco og Ariel Rechtsaid er blant de andre bidragsyterne.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Parkteatret her.


Ladehammerfestivalen: 9. til 10. juni

Ladehammerfestivalen arrangeres i år for åttende gang, som alltid på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Festivalen er gratis og åpen for alle og tar sikte på å være en arena for å løfte frem mindre etablerte band og artister.

Programmet består av fremadstormende og hovedsakelig trønderske band, i alle sjangre. Pappasaft, Ane Bjerkan og Bokassa (se video) er blant artistene som står på årets plakat.

Se fullt program her.


Pasha, Folken, Stavanger, 10. juni


Når Mablis Festival stenger i Vålandskogen i Stavanger på lørdag, fortsetter festen på Folken.

På scenen på Folken står blant andre stjerneskuddet Pasha, som ble trukket frem av NME da de publiserte en liste over artister de mener kommer til å eksplodere i løpet av 2017. Den 90-tallsinspirerte rapperen er booket til en rekke festivaler i sommer og omtaler seg selv som «Norges søteste rapper».

Sjekk for øvrig ut programmet til Mablis, som arrangeres 9. til 10. juni, HER.

KJØP: Billetter til konserten.


Se hele programmet til Folken her.


The Afghan Whigs: Vulkan Arena, Oslo, 10. juni

90-tallsheltene i The Afghan Whigs, med den karakteristiske vokalen til Greg Dulli i sentrum, var sentrale i amerikansk rock gjennom hele 90-tallet. I 2001 tok det derimot slutt, til de tok opp tråden igjen drøye ti år senere.

Dulli gjorde ventetiden noe kortere med sine mange vellykede prosjekter de siste femten årene, som med The Twilight Singers og med kompis Mark Lanegan i The Gutter Twins.


I 2014 kom albumet Do To The Beast, som var bandets første album på 16 år. Nå er bandet tilbake med In Spades, et album bandet selv sier høres ut som «the missing link» mellom midtvestpunk som Hüsker Dü, psykedelisk soul fra The Temptations og hardrock fra Lynyrd Skynyrd.

KJØP: Billetter til konserten.


Se fullt program på Vulkan Arena.

Oddnose Festival, Nesoddtangen, 11. juni

På søndag blir «festivalen for de med nese for særegen musikk» arrangert på Nesoddtangen utenfor Oslo. Programmet består av både norske og internasjonale musikere. Fellesnevneren for de som står på scenen er at de befinner seg i sjangre som ikke er så lette å definere, men som har musikkens særegenhet, eksperimentalitet og individets eller bandets kunstneriske integritet i fokus.


Norske Outer Limit Lotus er blant artistene som skal spille.

KJØP: Billetter til festivalen.


Se fullt program her.

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE