Nyhet

GÅTE klar med ny EP og Turné

Denne høsten er det duket for ny musikk fra Gåte, med Gunnhild Sundli i spissen. Dette markeres, som seg hør og bør, med en rekke konserter. Dessverre blir ikke storebror, Sveinung Sundli, - med på veien videre.

Med ett ben solid plantet i rocken, og det andre i folkemusikken, har Gåte, med Gunnhild Sundli i spissen, etablert seg som et av landets mest særegne band siden oppstarten ved årtusenskiftet. Etter mer nylig å ha gjort et dypdykk inn i et mer akustisk lydbilde med albumet Nord (2021), har bandet nå returnert til folkrocken de er kjent for.

Tidligere i høst slapp Gåte en ny låt med en annen  frontkvinne på den Norske rockescenen, nemlig Agnete Kjølsrud fra Djerv. "Svarteboka" fikk fantastisk mottagelse både innen- og utenfor landegrensene.

Presseskrivet sier: "Her leverte Gåte er fengende, overbevisende og magnetisk folk, som lokker lytteren inn og drar deg med i et forførende lydlandskap der folkemusikken leker seg på rockens premisser. Nå fortsetter de med slipp av en 5 spors EP som har fått tittelen Vandrar."


Nylig annonserte bandet at et av bandets originalmedlemmer, Sveinung Sundli, ikke er med videre, noe som også har påvirket ferdigstillelsen av disse nye låtene.

«Som band ser vi nå bare frem til fortsettelsen, og er ikke så opptatt av å definere hva Gåte skal være eller ikke være», forteller vokalist Gunnhild.

 «Vi tenker at Gåte kan gjøre veldig mye, og leke ganske bredt, uten at fundamentet og grunnmuren som bandet er bygget på vil forsvinne», fortsetter hun.


Bandet fortsetter også samarbeidet med tekstforfatter Erlend Skjetne.

«Jeg ble først kjent med Erlend Skjetne da at jeg leste boken hans «Skare» og tenkte umiddelbart at det ville vært spennende å samarbeide med ham. Heldigvis var interessen gjensidig! Vi deler den samme fascinasjonen for folkloristikk, og det er et samarbeid jeg gleder meg til fortsettelsen på», avslutter Gunnhild.

Turnédatoter for høsten følger:


 

 


ANNONCE