Nyhet

Björk og Rosalía slipper en protestsang – mot islandske oppdrettsanlegg

"Dette har allerede hatt ødeleggende effekter på dyrelivet og oppdrettsfisken lever under forferdelige forhold"

Björk og Rosalía har gjort felles sak med en ny sang som skal «bidra til kampen mot fiskeoppdrett på Island», ifølge en uttalelse fra Björk selv.

Hun skriver:

«Beboere ved Seyðisfjörður-fjorden har reist seg og protesterer mot oppdrettsanleggene der. Vi ønsker å donere inntektene fra denne sangen for å hjelpe dem med deres advokatkostnader, og forhåpentligvis kan den fungere som et eksempel for andre. Island har den største uberørte naturen i Europa, så da islandske og norske forretningsmenn begynte å kjøpe oppdrettsanlegg var det et stort sjokk. Vi kan ikke forstå hvordan de har klart å gjøre dette i et tiår uten noen regler», sier Björk, ifølge Pitchfork.


Hun fortsetter:

– Dette har allerede hatt ødeleggende effekter på dyrelivet og oppdrettsfisken lever under forferdelige forhold, og fordi de huser har de også begynt å endre DNAet til den islandske laksen til det verre. Noe som kan føre til utryddelse. Det er fortsatt en sjanse til å redde den siste villaksen i nord, vår gruppe ønsker å oppfordre forretningsmennene til å trekke opp anleggene sine!»

I uttalelsen kunngjør Björk at sangen slippes i oktober. Inntil da kan et utdrag lyttes til her: 


 

ANNONCE